Connect with us

Amerika

KORONA SE ŠIRI U ČIKAGU PREKO NAJVEĆE FABRIKE MESA? Još 21 osoba zaražena u fabrici koja dobija proizvode od “Smitfild Fuds”

Published

on

Anonimni izvor smatra da je kovid 19 u čikašku fabriku ušao preko dobavljača, velike firme za preradu mesa, Smithfield Foods, koja je početkom ove nedelje zatvorila tri svoja postrojenja nakon što je na koronavirus pozitivno testirano 598 zaposlenih i još 135 osoba

Više od dvadeset novootkrivenih slučajeva koji su pozitivni na koronavirus zabeleženo je u jednoj od najvećih firmi za pakovanje mesa u Čikagu. Radnici kompanije “Rose packing company”, osim zbog neposredne blizine na radnim zadacima i međusobne kontaminacije, sada strahuju i zbog potrošača.

Anonimni izvor smatra da je kovid 19 u čikašku fabriku ušao preko dobavljača, velike firme za preradu mesa, “Smithfield Foods“, koja je početkom ove nedelje zatvorila tri svoja postrojenja nakon što je na koronavirus pozitivno testirano 598 zaposlenih i 135 osoba sa kojima su bili u kontaktu.

Smithfield inače isporučuje 5 odsto svinjetine u zemlji.

Iz kompanije “Rose Packing” su potvrdili da se uprkos mera predostrožnosti, 21 osoba od ukupno 500 zaposlenih zarazilo virusom.

“Svi radnici kod kojih je detektovan kovid 19 su u karantinu u svojim kućama ili se nalaze pod medicinskom negom“, napisali su u saopštenju.

Iz kompanije su dodali da su u krugu fabrike identifikovali i potencijalno zaražene članove tima sa kojima su oboleli radnici bili u kontaktu i oni su poslati na plaćeno odsustvo.

Kompanija je naglasila da sledi vladine smernice za rukovanje hranom i sprovodi potpunu dezinfekciju u proizvodnim pogonima, kao i da zaposlenima redovno distribuira neophodnu zaštitnu opremu.

Broj pozitivnih slučajeva u gradskom području Čikaga povećan je u poslednje vreme i postoji nekoliko aktuelnih žarišta.

IZVOR: Nbcchicago/Serbian Times FOTO: Pixabay

Advertisement