Connect with us

Amerika

KORONA NIJE USPELA DA IH RAZDVOJI: Stari bračni par doživeo najlepše iznenađenje u bolnici u Ilinoju!

Published

on

“Nerazdvojni” stariji bračni par koji je usled zaraze koronavirusom lečen na specijalnom COVID-19 odeljenju bolnice u Ilinoju, doživeo je neverovatno iznenađenje!

Masako “Teri” Martinez (86) prijavila se u bolnicu Sent Elizabet 22. januara, a njen suprug Frenk Martinez (93), 25. januara, izjavio je portparol bolnice, prenosi Fox News. Martinezovi su u braku već 63 godine i leče se od koronavirusa u odvojenim delovima bolnice.

Ubrzo nakon što su primljeni, jedan od članova njihove porodice rekao osoblju je da je par “oduvek bio nerazdvojan” i da su “veoma zavisni jedno od drugog”. To je nadahnulo medicinske sestre Кim Preson i Hanu Šlemer da naprave plan.

PROČITAJTE JOŠ:

ZBOG DUBOKIH PODELA U DRUŠTVU: Zahtev za kupovinu oružja podnelo 40 miliona Amerikanaca

NAJVEĆI PORAST BROJA UBISTAVA U ISTORIJI: SAD se suočavaju sa nezapamćenim talasom nasilja!

BUDUĆNOST ŠKOLSTVA U AMERICI: Novi zakon u Ilinoju prestravio roditelje, evo šta predviđa! (VIDEO)

“Uveče 27. januara, specijalno za Frenka i Teri, priređena je večera na kojoj su smeli da se vide, drže za ruke i podele po koji zalogaj, “baš kao što to čine godinama”, navodi se u saopštenju.

Medicinska sestra Кim Preson rekla je da bolnica Sent Elizabet čini sve da pacijentima donese “malo radosti”. Ona je dodala da je Frenk veteran Drugog svetskog rata, Кoreje i Vijetnama, kao da je i dalje posvećen svojoj supruzi.

“Lekar je rekao da, uprkos Frankovim medicinskim problemima, njegova jedina briga je njeno dobro. Upravo im zajednička istorija daje posebnu težinu. Znam da je svim našim pacijentima teško ovde, a sve što možemo učiniti jeste da im donesemo malo radosti. To je uvek važno u Sent Elizabet”.

Colleagues at HSHS St. Elizabeth’s Hospital have seen firsthand how the safety precautions and visitor guidelines have…

Posted by HSHS St. Elizabeth's Hospital on Saturday, January 30, 2021

Bolnica je ovu priču podelila i na svom Facebook nalogu, gde je izazvala brojne pozitivne reakcije korisnika.

“Кim i Hana, HVALA !!! Ova dva golupčića poznajem od 60-ih godina. Moji roditelji su im bili dragi prijatelji. Njihova porodica je u pravu. Bili su nerazdvojni. Oni su najslađi par ikada”, napisao je jedan korisnik u komentaru.

“Sjajno! Molitve i za brzi oporavak i za osoblje Sent Elizabet koje brinu o njima!”, napisao je drugi.

“Ponosan što sam medicinska sestra znajući da su njih dvoje na poslu. Hvala vam na svemu što radite, ali posebno na vašem saosećanju”, komentarisala je jedna zdravstvena radnica.

Izvor: Fox News
Foto: Printscreen Facebook / HSHS St. Elizabeth’s Hospital

Advertisement