Connect with us

Amerika

KONZERVATIVCI TUŽILI BAJDENA: Diskriminisacija belaca prilikom dodele pomoći!

Published

on

Jedno konzervativno pravno udruženje podnelo je tužbu protiv administracije predsednika SAD Džozefa Bajdena zbog davanja prioriteta restoranima i barovima u vlasništvu žena i nekih etničkih i drugih manjina u paketu pomoći zbog posledica pandemije.

Udruženje tvrdi da su time beli muškarci „gurnuti na kraj reda“ za pomoć njihovim restoranima.

Tužba Instituta Viskonsina za pravo i slobodu odnosi se na period do 24. maja kada će Fond za revitalizaciju restorana sa 28,6 milijardi dolara pomoći preduzeća u vlasništvu žena, veterana ili socijalno i ekonomski ugroženih pojedinaca, a potom će za pomoć moći da se prijave i drugi.

Bajden je ranije rekao da je ekonomska kriza izazvana pandemijom kovida-19 nesrazmerno naštetila preduzećima u vlasništvu žena i manjina.

Grupa koja tuži tvrdi da je dodela pomoći zavisno od pola i rase neustavno i traži hitno obustavljanje isplata u okviru programa dok savezna vlada ne počne da ih obrađuje po principu „ko prvi dođe“.

Davanje prednosti firmama žena i drugih, „s obzirom na ograničenu količinu sredstava, dovodi bele muškarce podnosioce zahteva u značajan rizik da će novac nestati pre no što se obrade njihove prijave“, navodi se u tužbi.

Endrju Hare sa suprugom već 10 godina živi u Leskovcu, obožava našu zemlju i ljude, ali smeta mu zagađena životna sredina, zbog čega je odlučio da stvari uzme u svoje ruke! 👏👏👏

Posted by Serbian Times on Sunday, May 9, 2021

Program se oslanja na definiciju „socijalno ugroženih“ koja je ograničena na ljude „podvrgnute rasnim ili etničkim predrasudama ili kulturnim predrasudama zbog svog identiteta kao člana grupe, bez obzira na njihove individualne kvalitete“.

Pretpostavljene socijalno ugrožene grupe uključuju: crne Amerikance, Hispanoamerikance, starosedeoce (Indijance), uključujući starosedeoce Aljaske i Havaja, Amerikance azijsko-pacifičkog porekla i Amerikance iz podkontinentalne Azije.

Isti Institut za pravo i slobodu je administraciju Bajdena prošlog meseca tužio u ime poljoprivrednika-belaca sa Srednjeg zapada zbog drugog dela paketa pomoći povodom pandemije, od 1,9 hiljada milijardi dolara.

Tada su tvrdili da su diskriminisani jer kao belci ne mogu učestvovati u programu opraštanja zajmova dobijenih povodom pandemije.

U okviru novog Bajdenovog programa pomoći, restorani i barovi mogu se kvalifikovati za bespovratna sredstva jednaka gubicima prihoda od pandemije, sa ograničenjem na do 10 miliona dolara po preduzeću i pet miliona dolara po lokaciji.

Program je namenio 9,5 milijardi dolara za najmanje restorane i barove, a trećinu prijava podnela su preduzeća s godišnjim prihodom od pre pandemije manjim od 500.000 dolara.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / Bloomberg Quicktake: Now

Advertisement