Chicago
16°
Делимично облачно
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 1°F
Ветар: 14mph WNW
Влажност: 60%
Притисак: 30.21"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/32°F
46/34°F
41/36°F

Published 3 godine ranije

By Antonije Kovačević

KONAČNO DONELI RADOST! Paketići iz Čikaga podeljeni slepoj deci, sledeća stanica – Kosovo i Metohija

Nije onome kome je rečeno, već onome kome je suđeno.

Novogodišnji paketići kompanije Magnum Freight i portala Serbian Times, isprva namenjeni deci u Zvečanskoj, koji zbog nemara i birokratije nadležnih u toj ustanovi i Ministarstvu za rad i socijalnu politiku na kraju nisu dospeli do onih do kojih su trebali, juče su podeljeni slepim đacima u Osnovnoj školi za zaštitu vida “Dragan Kovačević” u Beogradu, kao i mališanima u nekoliko udruženja za za slepe i slabovide.

Bilo je dirljivo gde god se naš kolega Mihajlo pojavio sa paketićima. U Gradskoj organizaciji slepih Beograda bili su zahvalni “što se i njih neko setio” i obećali da će se potruditi da deca, kojoj zbog epidemioloških razloga nije bilo moguće paketiće podeliti direktno, što pre obraduju.

Slične scene i reči u Nacionalnom sportskom savezu slepih i slabovidih i Sportskom udruženju slepih Dorćol.

Najemotivnije je ipak bilo u Osnovnoj školi za zaštitu vida “Dragan Kovačević”, koju pohađa veliki broj mališana koji imaju probleme sa čulom vida.

Hvala vam što ste usrećili našu decu, koja često bivaju zaobiđena u ovakvim akcijama. Mnogi od nas ne mogu da vide, ali mogu da čuju njihovu radost. Hvala Vam što ste nam ulepšali ove dane, nećemo to zaboraviti, kaže Zoran Dimitrijević, koordinator udruženja slepih.

-Nećemo Vas zaboraviti. Vidimo se dogodine!, poručuju iz Čikaga, iz kompanije Magnum Freight i redakcije portala Serbian Times, koji obećavaju da će i ubuduće nastaviti da raduju najmlađe u Srbiji

I dodaju kako ovo nije i kraj ovogodišnje akcije.

Naime, stotine paketića u ovom trenutku putuju ka srpskim enklavama na Kosovu i siromašnoj deci širom Srbije, zahvaljujući našim prijateljima iz manastira Fenek, kao i Ivani Vasić i humanitarnoj organizaciji SPEH iz Beograda.

Piše: Antonije Kovačević Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE