Chicago, IL
27°
Snow Shower / Wind
6:34 am5:32 pm CST
Feels like: 12°F
Wind: 22mph N
Humidity: 81%
Pressure: 29.93"Hg
UV index: 0
1 am2 am3 am4 am5 am
27°F
27°F
27°F
27°F
27°F
SatSunMonTueWed
36°F / 32°F
55°F / 37°F
59°F / 50°F
64°F / 28°F
34°F / 25°F

Published 2 years ago

By admin

KONAČNO DOČEKAO PRAVDU: Sud vraća decu Đorđu Joksimoviću po kojem je snimljen film ‘Otac’!

Đorđu Joksimoviću iz Kragujevca, ocu tri ćerke po kojem je snimljen film “Otac” maloletna deca biće vraćena, saznaje Telegraf.rs.

Kako za naš portal navode iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, nadležni sud doneo je prvostepenu odluku o vraćanju roditeljskog prava ocu dece Joksimović.

“Takva odluka uticaće i na rad organa starateljstva kad je reč o daljoj zaštiti dece. To znači da će po pravosnažnosti presude, deca iz hraniteljske porodice biti data ocu na dalje staranje”, navode iz Ministarstva.

Kako dodaju, starateljstvo organa starateljstva nad decom na ovaj način biće okončano.

Pešačio 5 puta do Beograda

Podsetimo, Joksimoviću su 2015. godine oduzete tri maloletne ćerke, a on je pet puta pešačio iz Kragujevca do Beograda, kako bi ponovo apelovao na nadležne organe da mu vrate decu.

Deca su mu, podsetimo, oduzeta zbog, kako je ispričao ranije, bolesti njegove žene. Supruga mu je i dalje na lečenju, a Đorđe, koji nije radio u vreme kada su mu oduzeta deca, sada ima stalno zaposlenje, a kako tvrdi, već duže vreme ima i sve uslove da mu ćerkice budu vraćene.

Još jedan od uslova koje je morao da ispuni bila je i obavezna škola za roditeljstvo Centra za porodični smeštaj u Kragujevcu, koju je uspešno završio.

Joksimović je u međuvremenu decu mogao da viđa svakog vikenda, od subote u 11 časova do nedelje u 18 sati.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Telegraf
Foto: Printscreen YouTube / SLAVIJA INFO

YOU MAY LIKE