Chicago, IL
55°
Rain Shower
5:56 am7:40 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 14mph SSW
Humidity: 49%
Pressure: 29.81"Hg
UV index: 0
4 am5 am6 am7 am8 am
55°F
55°F
55°F
55°F
55°F
WedThuFriSatSun
43°F / 37°F
55°F / 45°F
57°F / 55°F
73°F / 63°F
72°F / 57°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

„KOMPLETNO LUDILO JE DA ON NE IGRA“: Američki teniser otkriva – teniseri urgiraju da Novak igra na US Openu!

Poslednje dve godine tenis prolazi kroz niz situacija koje se nisu dešavale kroz istoriju, a najnovija se direktno tiče Novaka Đokovića.

Srpski teniser se u očima SAD određuje kao nevakcinisani stranac, pa i dalje ne može da uđe u ovu državu kako bi zaigrao na US Openu (29. avgust – 11. septembar).

Srpski as se nedavno oglasio, zahvalio je navijačima i tražio od njih da mu „drže palčeve za US Open“. Peticija koja traži da se Novaku dozvoli učešće u SAD broji 40.000 potpisa, američki političari javno kritikuju vlast (što je ujedno i sjajan poligon za političko razračunavanje preko jedne svetski poznate ličnosti), ali se zakon ne menja.

Novak bi mogao da dobije izuzeće, ali bi to morao da potpiše predsednik SAD Džo Bajden ili jedan od tri ovlašćena političara.

Ipak, u odbranu Novaka Đokovića stao je američki as Džon Izner koji je odgovorio na pitanje direktora “Babilon bija”.

“Da li postoje neki aktivni igrači koji urgiraju da Sjedinjene Američke Države dozvole Novaku Đokoviću da igra ili ne?”.

“Da. Kompletno ludilo je da ne može da se takmiči u ovom trenutku”, napisao je Izner uz hešteg “Nauka”.

Naravno, ovo je bio jasan signal da je Izner uz srpskog igrača.

On je i pre tri nedelje na sličan način pružio podršku Srbinu.

Kada mu je jedan navijač napisao “”Reci svom predsedniku da dozvoli nevakcinisanima ulazak u zemlju”,  Izner je odgovorio “Znam… Apsurdno je”.

Đoković se trenutno priprema na akademiji Janka Tipsarevića u Crnoj Gori, a odatle je poslao i jaku poruku.

“Želim samo da iskoristim priliku da podelim sa vama koliko mi znači vaša podrška i ljubav koju mi šaljete ovih dana. Nisam je očekivao u tolikom broju i zato je moja zahvalnost i veća! Stvarno od srca veliko HVALA. Velika mi je čast što toliko ljudi podržava moju karijeru i želi da me vidi ponovo na terenima širom sveta. Ja nastavljam da se pripremam i treniram kao da ću se takmičiti dok iščekujem odgovor da li postoji bilo kakva mogućnost da putujem u Ameriku. Hvala vam i držite mi palčeve”, napisao je Đoković u opisu.

Izvor: Nova Foto: Twitter

YOU MAY LIKE