Chicago, IL
54°
Clear
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 9mph E
Humidity: 54%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
54°F
54°F
54°F
55°F
57°F
WedThuFriSatSun
64°F / 48°F
55°F / 45°F
54°F / 41°F
48°F / 39°F
54°F / 41°F

Published 4 years ago

By admin

KOMANDANT SA KOŠARA POBESNEO: Sramota šta se radi sa filmom, iza svega stoje NATO lobisti!

Javnost je za problem sa snimanjem filma “Košare” saznala kada je reditelj Srđan Đogo objavio da su dvojica producenata prekinuli snimanje filma i serije, ultimativno tražeći promenu scenarija.

Tim povodom reagovao je i komandant bitke na Košarama, pukovnik Ljubinko Đurković.

“Neočekivano je i sramotno da se herojima sa Košara dogodi da neko tako velelepnu i herojsku bitku izvrgne ruglu, kao što se događa sa pokušajima snimanja filma o herojima sa Košara”, rekao je za Sputnjik Đurković.

Sukob i razmimoilaženja između producenata, sa jedne i reditelja i scenariste filma sa druge strane, nedopustiv je jer i režija i scenario su prošli proceduru pred žirijem koji je trebalo da da glavnu reč o projektu, smatra Đurković.

“Ne bi trebalo zanemariti i trebalo bi imati na umu sumnju da iza svega stoje NATO lobističke grupacije, kojima je stalo da na svim poljima, pa i na umetničkom, omalovaže, unize i obesmisle herojsku borbu i veliku pobedu nad NATO”, kaže on.

Sagovornik Sputnjika naglašava da bi sve to moglo stvoriti razdor među veteranima, jer su, kako je rekao, ti heroji postali legende koja je krvlju ispisana.

“Tragovi se ne mogu izbrisati, potrti, poništiti ili dovesti u pitanje između bilo koga od nas”, kaže on.

On očekuje da, bez obzira na sukob koji je izbio, strane nađu zajednički jezik kako bi se herojska borba vojnika na Košarama predstavila na način kakav zaslužuje.

“Nužno je da se borba predstavi u jednom umetničkom sadržaju u kome će svaki junak i vitez prepoznati sebe, svoju ulogu i svoj doprinos, a široka javnost videti kako je to bilo – da se umetničkim dojmom dočara ono što je najvažnije za buduća pokolenja – da znaju koliko je vredela sloboda”, zaključuje Đurković.

Izvor: Sputnjik
Foto: Printscreen YouTube / BrusONLINE

YOU MAY LIKE