Connect with us

Amerika

BELA KUĆA POTVRDILA: Sastanak Vučića i Hotija u Vašingtonu 4. septembra

Published

on

Sastanak Kosova i Srbije 2. septembra u Vašingtonu odložen je za 4. septembar, potvrdio je za Nova.rs portparol Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Džon Uliot.

Uliot je za Gazeta Express rekao da su razgovori premijera Kosova Avdulaha Hotija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića odloženi za dva dana od 2. septembra, zbog dnevnog reda, piše KoSSev.

“Savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O’Brajan pozvao je lidere Srbije i Kosova u Vašington 4. septembra. Razgovori su odloženi za dva dana od 2. septembra zbog dnevnog reda”, rekao je Uliot.

Kazao je i da se SAD raduju ovim važnim razgovorima sa predsednikom Vučićem i premijerom Hotijem.

“Verujemo da je napredak u ekonomskim pitanjima, uključujući otvaranje novih radnih mesta i ubrzanje ekonomskog rasta, prvi korak u napretku mirovnog procesa”, izjavio je portparol savetnika za nacionalnu bezbednost.

Da će sastanak Hotija i Vučića u Beloj kući možda biti odložen objavili su prištinski mediji u petak, a kao razlog su naveli mogućnost da njemu prisustvuje američki predsednik Donald Tramp.

O tome je govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je naveo da se sastanak u Beloj kući pomera za 3. ili 4. septembar.

Iz Saveta za nacionalnu bezbednost nema odgovora na pitanje da li postoji mogućnost da na njemu učestvuje i Donald Tramp i da li će se razgovarati i o političkim temama.

Izvor: N1
Foto: Pixabay

Advertisement