Chicago
82°
Sunny
6:47 am6:32 pm CDT
Feels like: 84°F
Wind: 5mph SE
Humidity: 50%
Pressure: 30.25"Hg
UV index: 5
MonTueWed
81/63°F
82/68°F
81/64°F

Published 4 years ago

By Vera

KO JE BORIS NIKOLIĆ? Srbin imenovan za izvršitelja testamenta milionera – pedofila Džefrija Epštajna

Nekadašnji savetnik Bila Gejtsa, Boris Nikolić, imenovan je u testamentu Džefrija Epštajna kao izvršitelj njegove volje. Nikolić tvrdi da nije znao da je uključen u testament.

Epštajn, miloner koji je optužen za pedofiliju i trgovinu robljem, napisao je detaljnu oporuku za imovinu vrednu 600 miliona dolara samo dva dana pre nego što se ubio u ćeliji na Menhetnu.

U testamentu je je imenovao biotehnološkog preduzetnika Borisa Nikolića za “naslednika izvršioca” koji će preuzeti kontrolu nad imanjem ukoliko dvojica imenovanih izvršitelja to ne mogu ili ne žele.

Četrdesetdevetogodišnji Nikolić izjavio je da je bio “šokiran” kada je čuo da je uključen u nasledstvo.

Nikolić je lekar koji je završio postdoktorske studije na Medicinskom fakultetu Harvard, gde je bio i docent. Bio je glavni savetnik za nauku i tehnologiju Bila Gejtsa.

Njegov predstavnik za medije potvrdio je za FOX Business da Nikolić “nikada nije konsultovan u vezi sa ovim i da nema namere da preuzme ove dužnosti”.

Sudska dokumenta pokazuju da su dvojica drugih imenovih izvršitelja,(Darren K. Indike i Richard D. Kahn), potpisali zakletvu kojom su potvrdili spremnost da budu izvršitelji, ali da se Nikolić nije zakleo.

Nikolić je lekar koji je završio postdoktorske studije na Medicinskom fakultetu Harvard, gde je bio i docent. Bio je glavni savetnik za nauku i tehnologiju Bila Gejtsa.

Kao suosnivač i generalni direktor kompanije za ulaganje u zdravstvo i životne nauke Biomatics Capital, Nikolić je u upravnim odborima nekoliko kompanija.

Njegov portparol rekao je za Fox Business da on i Epštajn nisu imali poslovnih veza. Nikolić ima razgranatu mrežu konatkata u naučnom svetu, koja se u nekim tačkama preklapa sa Epštajnovim.

Obojica su bili klijenti privatne banke “JPMorgan Chase & Co.”, a izvori iz ove banke, upoznati s temom, tvrde da je Epštajn pomogao bankarima da privuku unosne nove klijente.

Izvršioci kompanije Epštajn dobiće 250.000 dolara. Testament se odosi na novac i ulaganja pokojnika, a jedini potencijalni korisnik naveden po imenu je Epštajnov brat, Mark.

Tekst: Serbian Times/Fox Bussines Foto: Twitter screenshot

YOU MAY LIKE