Chicago, IL
55°
Sunny
6:22 am5:42 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 10mph SSE
Humidity: 52%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 3
3 pm4 pm5 pm6 pm7 pm
55°F
55°F
54°F
52°F
50°F
SunMonTueWedThu
66°F / 54°F
70°F / 41°F
45°F / 36°F
48°F / 36°F
48°F / 41°F

Published 4 years ago

By admin

KINGSI DALI DOZVOLU DA KOKOŠKOV PREUZME KOŠARKAŠE SRBIJE: Divac uputio čestitke novom selektoru

Kokoškov je od prošle sezone član stručnog štaba Sakramenta, a sada je pozvan da vodi reprezentaciju Srbije

Generalni menadžer Sakramenta Vlade Divac potvrdio je danas da je Igor Kokoškov novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

„Čestitamo Igore! Nažalost, nećemo stići na pripreme sledećeg leta”, napisao je nekadašnji reprezentativni centar na društvenim mrežama, uz zajedničku sliku sa Predragom Stojakovićem i Kokoškovim, javlja Beta.

Kokoškov je od prošle sezone član stručnog štaba Sakramenta.

Prethodno je radio kao prvi srpski trener u NBA, gde je vodio Finiks jednu sezonu.

Reprezentacija Srbije je bez selektora od kako je to mesto posle Svetskog prvenstva napustio Aleksandar Đorđević.

Kokoškovu će prvi ispit biti kvalifikacije za prvenstvo Evrope sa početkom u februaru naredne godine, a onda i izazov u junu kada će Srbija biti domaćin predolimpijskog turnira za plasman u Tokio.

KOKOŠKOV: VELIKA ČAST, SVAKI TRENER SANJA DA TRENIRA NACIONALNI TIM

Novi selektor košarkaške selekcije Srbije Igor Kokoškov, odmah po imenovanu na funkciju, istakao je da mu je čast što je dobio poverenje i da je svestan najvećih očekivanja.

“Ovim imenovanjem mojoj porodici i meni lično je ukazana velika čast. Srećan sam da ću biti u mogućnosti da kao selektor vodim košarkaški tim Srbije. Dobro mi je poznato koliko ljudi u Srbiji vole i podržavaju košarkašku reprezentaciju. Takođe, dobro mi je poznato kakvi su naši rezultatski standardi koje su svojim uspesima decenijama gradile prethodne generacije igrača i trenera”, rekao je Kokoškov, a prenosi sajt KS S.

Svaki košarkaški trener sa ovih prostora sanja da postane selektor nacionalog tima. Za mene je izbor za selektora našeg nacionalnog tima profesionalni zadatak koji ne može da se uporedi ni sa jednim drugim sportskim izazovom do sada

Kako je naglasio, očekivanja navijača su uvek bila velike, a ambicije igrača i trenera uvek najveće.

“Toga sam vrlo svestan. Svaki košarkaški trener sa ovih prostora sanja da postane selektor nacionalog tima”, naveo je Kokoškov, ujedno i pomoćni trener u NBA ligašu Sakramentu.

Kako glavni motiv da prihvati ponudu označio je emociju i želju da se posle dve decenije rada u NBA, pored rada u drugim reprezentacijama, vrati u Srbiju.

“U tom smislu, za mene je izbor za selektora našeg nacionalnog tima profesionalni zadatak koji ne može da se uporedi ni sa jednim drugim sportskim izazovom do sada”, kaže on, uz napomenu da detalji ugovora nisu tajna, ali da ne bi trebalo da budu prioritet u ovom trenutku.

VELIKA ČAST I ODGOVORNOST: Otkrio šta će mu biti prvi zadatak

Srbija nikada nije oskudevala sa talentima i moj posao biće da igrače pripremim i pomognem im oko odluka u interesu tima, dodaje Kokoškov.

“Igrači sa kojima sam do sada radio znaju da je moj stav da “uspeh tima uvek pripada igračima, a da treneri preuzimaju odgovornost“. Nacionalni tim Srbije baziraće se, pre svega, na našim najboljim igračima koji su u mogućnosti da se odazovu pozivu i koji žele da nose dres. Moj prvi zadatak će biti da napravim inicijalni kontakt sa svim potencijalnim reprezentativcima”, rekao je Kokoškov i najavio da će u februaru u “prozoru” kvalifikacija da stavi akcenat na igrače koji su slobodni u tom periodu, odnosno bez onih iz NBA i Evrolige.

Kokoškov se zahvalio Košarkaškom savezu Srbije na ukazanom poverenju, ali i organizaciji Sakramento Kingsa na dozvoli da vodi reprezentaciju.

Ono što mogu sigurno da obećam je da ću svo svoje iskustvo, znanje i energiju, staviti u službu nacionalnog tima sa željom da se ostvare ciljevi koji su pred nama“, zaključio je Kokoškov, jedini trener tima iz NBA lige koji nije sa američkog kontinenta.

TEKST: Agencije FOTO: Vlade Divac/Instagram

YOU MAY LIKE