Chicago
43°
Kиша
6:58 am4:20 pm CST
Осећај: 39°F
Ветар: 6mph ENE
Влажност: 92%
Притисак: 29.81"Hg
УВ индекс: 0
СубНедПон
43/39°F
43/32°F
41/34°F

Published 2 meseca ranije

By Serbian Times

KFOR BESAN ZBOG AKCIJE PRIŠTINE: Kosovska policija obavestila o hapšenju Srba sa danom zakašnjenja!

Misija Kfor saopštila je danas da ju je tzv. kosovska policija obavestila o hapšenju trojice kosovkih Srba tek dan nakon što se to desilo.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu podseća se na izjavu generalnog sekretara NATO-a, Jensa Stoltenberga da postoji potreba za koordinacijom i bliskim konsultacijama između vlasti u Prištini i KFOR-a za bilo kakvo raspoređivanje koje može uticati na bezbednost na Kosovu.

PROČITAJTE VIŠE:

„Takođe je jasno rekao da očekujemo blagovremene i smislene konsultacije o bilo kojoj akciji Kosovskih bezbednosnih snaga ili kosovske policije koja bi mogla da utiče na bezbednosno okruženje’ “, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi komandant KFOR-a, general-major Anđelo Ristuća, ostaje u redovnom kontaktu sa tzv. kosovskom policijom i Misijom vladavine prava koju predvodi EU, „u skladu sa procedurom za prethodnu koordinaciju koja je već dogovorena između ovih subjekata”.

U sredu, 20. septembra uhapšeni su Zoran Kostić u Prilužju, Ilija Elezović u Kosovskoj Mitrovici i Dragan Milović u Zvečanu koji se terete za navodne ratne zločine i njima je određen pritvor do 30 dana.

POVEZANE TEME:

VUČIĆ U UN: Osuđujete Rusiju zbog Ukrajine, a koristite iste principe kad Srbiji otimate Kosovo!

LEGALIZOVANO IŽIVLJAVANJE: Trojica uhapšenih Srba izvedeni pred sud u Prištini zbog navodnih ratnih zločina!

UEFA NEMILOSRDNA PREMA RUMUNIJI: Naše komšije žestoko kažnjene zbog transparenta “Kosovo je Srbija”!

Izvor: Politika
Foto: Printscreen YouTube / e – Mësimi

YOU MAY LIKE