Connect with us

Srbija

KAVČIĆ NASTAVLJA BORBU: Odštampano i isporučeno oko 15.000 besplatnih udžbenika!

Published

on

Fondacija „Alek Kavčić“ nastavlja isporuku besplatnih udžbenika osnovnim školama po Srbiji, a do sada je isporučeno oko 15.000 štampanih izdanja udžbenika!

Procedura za dobijanje besplatnih štampanih izdanja udžbenika, izdavača Zavod za udžbenike, koji se nalaze na sajtu besplatnabiblioteka.com veoma je jednostavna. Dovoljno je da se škola, učitelji i nastavnici, ili roditelji jave fondaciji, pošalju koliko imaju đaka i koji predmet žele.

Osim udžbenika, na sajtu besplatnabiblioteka.com uskoro će se naći i knjige za decu, takođe potpuno besplatno, u elektronskoj formi.

“Škole najčešće naručuju štampana izdanja za sedmi i treći razred, a zatim za osmi, drugi kao i prvi razred osnovne škole. Svima koji naruče udžbenike dostavljamo za nekoliko radnih dana. Podsećamo da se svi udžbenici na sajtu besplatnabiblioteka.com mogu koristiti i u elektronskoj formi, potpuno besplatno, a zatim, na primer, štampati samo određene stranice ili lekcije, po potrebi”, rekao je profesor Aleksandar Kavčić, osnivač fondacije Alek Kavčić.

Neke od škola kojima je fondacija do sada dostavila udžbenike su OŠ „Milan Munjas“ iz Uba, OŠ „Đura Jakšić“ iz Zaječara, zatim OŠ „Milovan Glišić“ iz Valjeva, OŠ „Stefan Nemanja“ iz Beograda, kao i OŠ „Nikola Tesla“ iz Pribojske Banje.

Fondacija Alek Kavčić osnovana je u Americi 2017. godine. U Srbiji počinje sa radom početkom 2020. Osnovni ciljevi fondacije su promocija obrazovanja i nauke.

Izvor: Fondacija “Alek Kavčić”
Foto: Fondacija “Alek Kavčić”

Advertisement