Chicago, IL
79°
Fair
5:26 am8:07 pm CDT
Feels like: 81°F
Wind: 6mph S
Humidity: 60%
Pressure: 29.86"Hg
UV index: 6
12 pm1 pm2 pm3 pm4 pm
79°F
79°F
77°F
77°F
79°F
SunMonTueWedThu
68°F / 57°F
84°F / 63°F
81°F / 61°F
72°F / 57°F
75°F / 59°F

Published 3 years ago

By admin

BRAVO MOMČE, OVO JE VEST DANA: Andrej (13) trostruki šampion države u matematici, fizici i hemiji!

Andrej Drobnjaković, učenik 7. razreda Osnovne škole ,,Kralj Aleksandar I”, Novi Beograd, u vremenskom periodu od samo dve nedelje, osvojio je 1. mesto na Republičkom takmičenju i iz matematike i fizike i hemije!

Na ovom putu Andreju su pomoć i podršku pružile nastavnica matematike Biljana Ljujić, nastavnica fizike Biljana Milošević i nastavnica hemije Gordana Jović.

Osvajanju nagrada na državnim takmičenjima predhodilo je osvajanje 1. mesta iz sva tri predmeta i na opštinskom i na gradskom nivou. Potom su usledila republička takmičenja u organizaciji Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Društva matematičara Srbije, Društva fizičara Srbije i Srpskog hemijskog društva.

Trostruki uspeh započet je na 54. Republičkom takmičenje iz matematike održanom 16. maja u Beogradu. Preklapanje termina 42. i 56. državnog takmičenja iz fizike i hemije u dva različita mesta, Soko Banji i Novom Sadu, nije bila prepreka za Andreja. U istom danu učestvovao je na dva republička takmičenja. Radio je prvo test iz hemije, a potom učestvovao na takmičenju iz fizike, što njegov uspeh čini još većim. Na takmičenju iz hemije Andrej je posle prvog dana i izrade testa bio prvi na listi i tako stekao pravo da narednog dana izvede praktičnu vežbu koju je uradio besprekorno i tehnički i pismeno.

RASADNIK TALENATA: Škola iz koje su ponikli brojni mladi umovi

Rezultat je bio osvajanje 100, odnosno maksimalanog broj bodova na oba takmičenja.
Kuriozitet predstavlja i činjenica da je Andrej na ovim takmičenjima iza sebe ostavio i učenike Matematičke gimnazije. Ovaj izuzetan uspeh jeste logičan rezultat svega onoga što znamo o njemu.

Naime, od 1. razreda Andrej se ubraja u red vaspitanih, vrednih i odgovornih učenika, što je rezultovalo odličnim uspehom sa svim peticama od 2. do 7. razreda. Andrejeva nadarenost i svestranost interesovanja počinje da se izražava i kroz učestvovanje na brojnim takmičenjima već u nižim razredima na kojima se ističe postignućima pre svega u oblasti matematike.

PROČITAJTE JOŠ:

ŠTETNA KAMPANJA O PČELAMA: Srpska naučnica raskrinkala Anđelinu Džoli!

JOKIĆ TALIJA: Golman SAD dobio dres srpskog asa, pa postao heroj Lige nacija!

DAMA SA ČEKIĆEM U RUCI: Andrea ruši stereotipe baveći se ovim retkim poslom u Srbiji!

Tokom daljeg obrazovanja Andrej iskazuje intresovanje za brojne naučne oblasti uključujući posebno matematiku, srpski jezik i književnost, istoriju, geografiju, informatiku, fiziku, hemiju i astronomiju.
Zajedno sa svim uspesima vezanim za postignuća u okviru nastavnih i takmičarskih aktivnosti, ono što Andreja svrstava u red najistaknutijih učenika svoje generacije svako jeste njegovo ponašanje.

Andrej dolazi iz stabilne i posvećene porodice i među nastavnicima i učenicima važi za dobrog i pouzdanog druga, koji je spreman da pomogne, na koga se može osloniti i koji se raduje uspehu svojih drugova.
Pored školskih aktivnosti, Andrej svira klavir, trenira karate i plivanje. Pohađa kurseve engleskog i nemačkog jezika.

Čestitamo!

Izvor: Brainz Foto: Brainz TV

YOU MAY LIKE