Connect with us

aktuelno

KAPETAN DRAGAN: Đokoviću, srpski heroji su razočarani tvojim hvalospevima Hrvatima

Published

on

Dragan Vasiljković, poznatiji po svom ratnom nadimku “Kapetan Dragan”, osuđen na 13 i po godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina tokom rata u Hrvatskoj, obratio se iz zatvora “Lepoglava”, gde izdržava kaznu, otvorenim pismom srpskoj javnosti, u kome se pored ostalog dotakao i najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića.

– Dragi Nole, nemam ja potrebnu elokvenciju kako bih mogao rečima da ti dočaram razočarenje stotinak porobljenih Srba u ovom hrvatskom nacističkom logoru, nakon tvog hvalospeva Hrvatima. Ti porobljeni Srbi nisu nikakvi “kriminalci” već pravi heroji koji su svojim životima branili tvoje Kosovo i tvoj srpski narod na prostorima tvoje domovine rođenja (Jugoslavije). Pored toga što su ti ljudi, koji su nešto stariji od tebe heroji, to su isto tako porodični ljudi, srpski muževi, očevi i sinovi. Verujem da su tebi roditelji pored časova tenisa obezbedili i adekvatno elementarno obrazovanje, ali za svaki slučaj evo ti par činjenica koje bi mogao da uneseš u “kalkulator” kada daješ ocenu za današnju nacističku Hrvatsku.

Naravno, ne smemo da istom “četkom” obojimo sve Hrvate. Postoje metodi da se prebroje i izdvoje časni i hrabri. Evo, predlažem nedavni video gde su u hrvatskom Splitu, na rivi, napadnuti tvoji kolege sportisti koji su pozvani u goste, a zatim mučki napadnuti. Slažeš li se, Nole, da samo najgori ljudski ološ bez časti, napada svoje goste – kaže u svom pismu Kapetan Dragan.

Advertisement