Chicago
64°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 4mph SSE
Humidity: 91%
Pressure: 30.14"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

KAPA DOLE, MALI HEROJI: Deca prodaju limunadu, a sav novac daće za izgoreli manastir!

Nakon što se pre nekoliko dana zapalio konak u manastiru Vraćevšnica i na ovoj svetinji pričinjena ogromna materijlna šteta, mnogi su odlučili na svoj način da pomognu kako bi se što pre sanirale posledice požara. Iako još uvek mala, dečica iz Gornjeg Milanovca odlučili su da daju svoj doprinos.

– To je grupa mališana koja je poznata po tome što su mali heroji velikog srca. Već neko vreme organizuju humanitarne akcije, prodavajući limunadu. Pre nekoliko dana su sve što su skupili uručili za lečenje onima kojima je potrebno. A sada nas je zatekao natpis na kom piše da će sav skupljen novac biti predat manastiru Vraćevšnica, kaže za Jelena Simić iz Gornjeg Milanovca koja je kupivši limunadu od dečice i sama dala svoj doprinos.

Njihov mali štand smešten je u blizini Opšte bolnice, a jedna čaša košta simboličnih 50 dinara. Njihova plemenitost kod mnogih je probudila onu humanu stranu.

– Mnogo su vredni i dobri. Sve pohvale i za roditelje koji su ih tako vaspitali. Sad je sve na Milanovčanima, nadam se da će podržati ovu divnu dečju ideju i kupiti limunadu od njih koja je odlična. I tako pomoći obnovu naše velike svetinje, dodaje naša sagovornica.

Pomoć u saniranju šetete na manastiru Vraćevšnica obećali su i nadležni u lokalnoj samoupravi Gornjeg Milanovca.

Sestrinstvo manastira pozvalo je i sve ljude dobre volje da pomognu obnovu konaka koji je izgoreo.
Dinarska sredstva mogu se uplatiti na račun Manastira Vraćevšnica, broj 155-0000000054452-02, sa naznakom “za obnovu Manastira Vraćevšnica”.

PROČITAJTE VIŠE:

ISTORIJA MANASTIRA KOJI JE SPAŠEN OD POŽARA: U njemu su skrivali srpske dečake da ih ne bi odveli u janjičare! (FOTO) 

UGAŠEN POŽAR U MANASTIRU VRAĆEVŠNICA: Monahinje molile, mnogo dobrovoljaca se odazvalo da pomognu vatrogascima (FOTO)

HERCEGOVAC POSLUŽIO STALONEU ZA LIK ROKIJA: Muhamed Ali posle meča s njim nedeljama nije mogao da ustane iz kreveta (VIDEO)

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE