Chicago, IL
68°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 68°F
Wind: 12mph NNE
Humidity: 52%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 8
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
68°F
66°F
66°F
66°F
66°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 57°F
75°F / 57°F
70°F / 59°F

Published 1 year ago

By admin

KANJE VEST HVALIO HITLERA: Zbog svastike mu suspendovan Tviter nalog!

Reper Kanje Vest, sa kojim su kompanije poput „Adidasa“, „Gepa“ i „Balensijage“ prekinule saradnju nakon niza antisemitskih komentara, tokom gostovanja u jednom podkastu više puta je hvalio nacističkog vođu Adolfa Hitlera. Posle gostovanja objavio je na Tviteru kombinaciju svastike i Davidove zvezde zbog čega mu je suspendovan nalog.

Uprkos naporima domaćina podkasta Aleksa Džonsa da kaže da ne veruje da je Kanje Vest nacista, reper je insistirao na tome da objasni zašto mu se dopada Hitler.

„Ti nisi Hitler, nisi nacista, tako da ne zaslužuješ da budeš demonizovan“, rekao je Džons Vestu.

Američki kantautor, koji je nosio crnu kapu koja mu je prekrivala i lice, nije bio spreman da prihvati pokušaj Džonsa da osudi nacizam.

„Vidim i dobre stvari u vezi sa Hitlerom“, uzvratio je Vest, „Ja volim sve, a jevrejski narod mi neće reći ‘Možete da nas volite i možete da volite ono što vam radimo sa ugovorima, i možete voleti ono što mi guramo sa pornografijom’, ali ovaj tip koji je izmislio auto-puteve, izmislio je i mikrofon koji koristim kao muzičar, ne možete reći da ta osoba nikada nije uradila nešto dobro“.

Višestruko nagrađivani muzičar istakao je da mu je dosta klasifikacija: „Svako ljudsko biće ima nešto vredno što je donelo na sto, posebno Hitler“.

Džons je potom rekao reperu da ima „Hitlerov fetiš“, a tokom pauze za reklame Vest je izgovorio: „Sviđa mi se Hitler“.

Vest, koji planira da se kandiduje za predsednika SAD 2024. godine, kasnije je dodao da su i nacisti uradili neke dobre stvari i da zbog toga „moramo da prestanemo da ih omalovažavamo“ sve vreme.

„Jevrejski mediji su učinili da se osećamo kao da nacisti i Hitler nikada nisu ponudili ništa vredno svetu“, poručio je Kanje.

Ubrzo nakon emitovanja podkasta brojne javne ličnosti, udruženja Jevreja, organizacije za ljudska prava osudili su stavove poznatog hip-hopera. Nakon šokantnog intervjua i hiljade korisnika društvenih mreža negoduju zbog Vestovih izjava.

Nekoliko sati nakon gostovanja Vest je na Tviteru objavio sliku sa kombinacijom svastike i Davidove zvezde zbog čega mu je suspendovan nalog.

Kanje se na platformu vratio 21. novembra nakon prethodne suspenzije zbog antisemitske objave.

Ilon Mask je napisao u tvitu: „Dao sam sve od sebe. Uprkos tome, ponovo je prekršio naše pravilo protiv podsticanja na nasilje. Nalog će biti suspendovan.“

Mask nije precizirao da li će suspenzija biti trajna.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: Printscreen YouTube

YOU MAY LIKE