Connect with us

Amerika

KAKVU BOMBU TRAMP SPREMA ZA POSLEDNJI DAN: Već potpisano pomilovanje za Asanža i još 100 ljudi?

Published

on

Predsednik SAD Donald Tramp poslednjeg dana svog mandata namerava da pomiluje oko 100 ljudi, a na spisku ipak neće biti, kako se ponegde najavljivalo, samog Donalda Trampa. 

Analitičari sad čekaju najbitniju odluku od svih – da li će Tramp pomilovati najpoznatijeg novinara na svetu, osnivača Wikileaksa Džulijana Asanža.

U Beloj kući je u nedelju održan sastanak na kojem je Tramp finalizovao listu za pomilovanja, zajedno sa svojim najbližim saradnicima. 

Tramp, koji je već započeo sa pomilovanjima pred Božić, napravio je malu pauzu u ovom procesu pre i posle 6. januara, kada je masa njegovih fanova upala u Kapitol. 

USKORO SLOBODAN ČOVEK: Džulian Asanž Photo: Hana May/Reuters

Analitičari očekuju da će na spisku pomilovanih i izuzetih od gonjenja biti mnogi kriminalci za koje se utvrdilo da su se popravili u zatvoru, ali i Trampovi politički saradnici. 

Pomilovanja su jedna od dužnosti koje Tramp mora da obavi pre kraja mandata. 

Očekuje se da će Tramp napustiti Belu kuću 20. januara, i da bi pomilovanja mogao da objavi pred samu inauguraciju Džoa Bajdena. 

Da podsetimo, predsednik SAD je ove godine između ostalih već pomilovao i Roda Blagojevića, bivšeg guvernera države Ilinois srpskog porekla, svojevremeno uhapšenog i osuđenog zbog prodaje senatorskog mesta bivšeg predsednika Baraka Obame.

Izvor: Kurir/Serbian Times Foto: Youtube

Advertisement