Connect with us

Amerika

KAKO AMERIČKI LOPOVI KORISTE KORONU: Kašlju i prete obezbeđenju i policiji da su zaraženi (FOTO)

Published

on

Ni Sjedinjene Američke Države nisu izuzetak, ali pravnici upozoravaju da bi delo okarakterisano kao sitna krađa, u ovim okolnostima moglo da se podvede pod mnogo ozbiljnije krivično delo – nasilna pljačka

Svet se od proglašenja pandemije koronavirusa suočava sa novom/starom vrstom izgrednika – koji prilikom susreta sa službenim licima koriste koronu kao sredstvo za zastrašivaje i izbegavanje hapšenja, odnosno zaobilaženje službi bezbednosti i zaštite.

Ni Sjedinjene Američke Države nisu izuzetak, ali pravnici upozoravaju da bi delo okarakterisano kao sitna krađa, u ovim okolnostima moglo da se podvede pod mnogo ozbiljnije krivično delo – nasilna pljačka.

Poslednji takav slučaj zabeležen je u Valehu, u Kaliforniji, kada je žena u prodavnici ukrala robu, a zatim zaobišla obezbeđenje na izlazu, bez prethodnog plaćanja računa.

Po izlasku iz objekta sukobila se sa radnicima obezbeđenja, kojima se prema rečima policije, zakašljala u lice. U strahu za sopstveno zdravlje, obezbeđenje se povuklo, a žena se odvezla u nepoznatom pravcu. Iz policije navode da ona nije pokazivale znake bolesti, kao i da pokušavaju da utvrde njen identitet.

Američki tužilac u San Francisku već je doneo dve optužnice po tom osnovu, “za prislilu strahom ili pretnjom biološkim oružjem, tj. virusom”.

Dve žene su, naime, ušle u apoteku bez maski i rukavica, ukrale lekove u iznosu od 92 dolara, a zatim kašljale na radnike uz povike “imamo kovid”.

Na njihovu nesreću, zakon na osnovu kojima im se sudi akcenat stavlja na strah od bolesti, a ne količinu ukradenog novca.

Zvaničnici kažu da će im nova sudska praksa dobro poslužiti jer se sada ne bore samo protiv koronavirusa, već i izgrednika koji virus koriste naspram onih na prvoj liniji fronta.

IZVOR: Fox32chicago FOTO: Printscreen

Advertisement