Chicago, IL
52°
Mostly Cloudy
7:05 am4:19 pm CST
Feels like: 48°F
Wind: 12mph S
Humidity: 72%
Pressure: 29.74"Hg
UV index: 0
9 pm10 pm11 pm12 am1 am
52°F
52°F
52°F
52°F
52°F
SatSunMonTueWed
55°F / 32°F
36°F / 27°F
39°F / 30°F
37°F / 25°F
41°F / 32°F

Published 2 years ago

By admin

KAKAV SPEKTAKL: Svetskom premijerom filma „Toma“ zatvoren Sarajevo Film Festival

Ostvarenje Dragana Bjelogrlića – “Toma”, prikazano je na Sarajevo Film Festivalu, čime je ovogodišnja manifestacija zvanično zatvorena.

„Ja dođem otvorena srca i budem tako dočekan i to je već nekako uigrano, tako da nema tu velikih iznenađenja. Nisam došao u Lisabon, pa sad da se nešto iznenađujem“, rekao je Bjelogrlić o dočeku u Sarajevu.

Kada je reč o filmu, istakao da je bilo neobično snimati o ljudima koje je poznavao.

„Svi ti ljudi koje sam ja i poznavao lično – sada su oni na filmskom platnu. Ako sam vas rasplakao znači da je ipak vredelo“, rekao je Bjelogrlić okupljenim novinarima.

Pored čuvenog Bjele, premijeri filma prisustvovali su i glavni glumci ostvarenja – Milan Marić koji tumači ulogu Tome Zdravkovića, Tamara Dragičević kojoj je poverena uloga Silvane Armenulić, Petar Benčina, kao i producent Željko Joksimović.

Film „TOMA“ prvi je biografski film u novijoj domaćoj kinematografiji, čije linije priče prate lične uspone i padove jednog od najvećih pevača, boema i umetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji. Kako su nastale kultne numere „Dotak’o sam dno života”, “Dva smo sveta različita”, “Ljiljana”, “Tužno leto”, i zašto je morao “dobro da se zaprlja” kada piše stih – opisali su scenaristi filma: Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić i Maja Todorović.

Kako je Toma Zdravković voleo, patio, bežao i ponovo se vraćao svojoj duši, dočarao nam je Milan Marić u glavnoj ulozi, dok je lik raskošne Silvane Armenulić poveren Tamari Dragičević.

Film će sutra imati i premijeru u Srbiji, na filmskom festivalu u Nišu.

Izvor: Nova.rs Foto: Printscreen / Instagram @draganbjelogrlic

YOU MAY LIKE