Connect with us

Srbija

KAD VAM NESTANE MOTIVACIJE ZA TRENING: Ovaj čovek je neuništiv, u devetoj deceniji se priprema za Balkansko prvenstvo

Published

on

„Nisam se umorio, u principu ne želim da se umorim“, odlučan je Kraljevčanin, Milan Matijević koji ima ugrađen stent, tri bajpasa i operisano koleno

Starost nije stanica za odmor, što godinama dokazuje Kraljevčanin Milan Matijević. U devetoj deceniji ne odustaje od atletike koja mu je od mladosti velika ljubav.

Pre deset godina kao sedamdesetpetogodišnjak je, samo dve nedelje posle operacije kolena, osvojio treće mesto na Balkanskom prvenstvu za veterane u krosu. Danas, Milan Matijević i dalje trči. Ritam je slabiji, ali ne i volja.

„U Solunu me strefio infarkt u autobusu, ugradili mi stent. I posle deset godina desilo se ponovo začepljenje, onda su mi uradili tri bajpasa. Sigurno, u toj situaciji ja sam i prilagodio malo moje bavljenje sportom, odnosno više rekreiranje, ali nisam stao. Trčim svaki drugi dan“, napominje Milan Matijević.

SVAKA ČAST: Trči svaki drugi dan

Nekada je trčao maratone i polumaratone. Sada se priprema za Balkansko prvenstvo u dvorani u Beogradu. Čeka ga, kaže, ozbiljna konkurencija u trci na 60 metara i skoku u dalj.

„Neko je malo savijeniji, neko je ispravljeniji ali, uglavnom mi se svi uvažavamo i poštujemo i nama je zadovoljstvo kad se sretnemo na tim balkanskim takmičenjima“, dodaje Milan.

U računu ovog doktora ekonomskih nauka medalje nisu merilo sportskog uspeha. Njima meri lepe životne trenutke.

„Želim da kažem da je Milan u svojoj 86. godini primer svima kako treba održavati zdravlje i on je jedna jedinstevna pojava, jedan najveći entuzijasta koga sam ja video“, kaže kompozitor Miša Mijatović.

Kraljevo ga pamti i kao predsednika atletskih saveza Srbije i Jugoslavije, uspešnog direktora „Robne kuće“ i „Jasena“, opštinskog funkcionera, autora nekoliko knjiga. I dalje rukovodi Društvom ekonomista Kraljeva i Društvom za negovanje oslobodilačkih ratova „Jovo Kursula“. I piše tri nove knjige.

„Nisam se umorio, u principu ne želim da se umorim“, odlučan je Kraljevčanin, Milan Matijević.

IZVOR: RTS, FOTO: Printscren/RTS

Advertisement