Connect with us

aktuelno

KAD JE BAKA VOĐA NAVIJAČA! Kako je Mileva lagala muža da pravi zimnicu da bi otišla na utakmicu…

Published

on

Na današnji dan se sećamo Mileve Kragović (1926-2014), najstarije navijačice OFK Beograda, koju je od svojih generacija izdvajala neuobičajena strast za ženu – navijanje za fudbalski klub.

Na pomen njenog imena, asocijacija je samo jedna – OFK Beograd i najvernije navijanje kome su mogli pozavideti mnogo mlađi simpatizeri kluba. Možda su drugi navijali više ali niko strastvenije od nje. Ljubav prema klubu širila bi gde god bi se obrela.

Čuvena je ova baka na Banovom brdu ali i na terenima širom prestonice. Godine nisu predstavljale problem da se zaputi gde god bi njen klub igrao.

Saznali smo i za jednu baka Milevina tajnu!

Naime, pre par godina trebala je ići na groblje, a istog dana OFK je igrao na Karaburmi. Kud će, šta će, ona okrene jednu svoju prijateljicu i zamoli je da pozove njenog muža da mu kaže kako joj je potrebna pomoć oko kuvanja paradajza, te može li baka Mileva priteći u pomoć? Savršen alibi!

Prijateljica kao prijateljica- to i učini a baka Mileva se uputi ka stadionu uz dedin “blagoslov”. Odgledala je utakmicu i u povratku kući verovatno na pijaci kupila flašu domaćeg paradajza kako bi sve izgledalo mnogo uverljivije. Baka Milevin plan je uspeo! 

Nekoliko godina pred smrt, izjavila je žaljenje što je njen suprug umro ne znajući za “obmanu veka”. Život je takav a ljubav prema klubu nemerljiva.

NEMERLJIVA LJUBAV PREMA KLUBU! Umesto na groblje, baka Mileva se uputila na stadion

Brojala je generacije fudbalera, pratila je njihov razvoj, od prvih fudbalskih koraka, a oni su tu danas da je pomenu, kako bi i dalje trajala kao simbol duha plavo-belih.

IZVOR: OFK BEOGRAD FOTO:printscreen/FACEBOOK

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement