Chicago, IL
28°
Snow Shower / Wind
6:34 am5:32 pm CST
Feels like: 14°F
Wind: 22mph N
Humidity: 87%
Pressure: 29.91"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
27°F
27°F
27°F
27°F
27°F
SatSunMonTueWed
36°F / 32°F
57°F / 37°F
61°F / 50°F
66°F / 28°F
36°F / 25°F

Published 3 years ago

By admin

KAD BELA KUĆA POSTANE ŠARENA: Pet službenika otpušteno zbog korišćenja droge!

Pet članova osoblja Bele kuće dobilo je otkaz jer su u prošlosti koristili droge, uključujući marihuanu, rekla je danas portparolka Bele kuće Džen (Jen) Psaki.

Marihuana je postala delikatno pitanje za Bajdenovu administraciju jer je njeno korišćenje u rekreativne svrhe dozvoljeno u 15 saveznih država i u glavnom gradu Vašingtonu, uprkos zabrani na saveznom nivou.

Portparolka Bele kuće rekla je za Asošiejted pres (AP) da je administracija predsednika SAD Džoa Bajdena (Joe Biden) pokušala da ne kažnjava automatski zaposlene zbog njihovog ponašanja u zajednicama kojima pripadaju, već da razvije fleksibilniju politiku.

“Radili smo u koordinaciji sa bezbednosnom službom kako bismo osigurali da više ljudi ima mogućnost da služi državi u odnosu na raniji period, kada je reč o istom nivou nedavne upotrebe droge. Iako nećemo ulaziti u pojedinačne slučajeve, kod malog broja otpuštenih pojedinaca bilo je dodatnih faktora u igri”, navela je Psaki.

https://www.facebook.com/serbiantimes/posts/755523335102680

Bela kuća navodi da može biti više faktora za otpuštanje zaposlenih, uključujući često korišćenje narkotika.

U vreme Bajdena je ublažena politika prema korišćenju marihuane, a osoblju Bele kuće se toleriše ako su je u prošlosti konzumirali do 15 puta godišnje.

Federalna administracija je takođe postala nešto popustljivija, jer je Kancelarija za upravljanje kadrovima objavila dopis u kojem se navodi da se osoba ne sme smatrati nepodobnom samo zbog prethodne upotrebe marihuane. Ozbiljnost upotrebe i priroda položaja takođe će biti faktori u ocenjivanju novozaposlenih.

Ocene bezbednosti i podobnosti bili su problem za prethodne administracije. Najmanje 25 odbijanja poništila je administracija predsednika Donalda Trampa (Trump), kada su se službenici suočili sa mogućom diskvalifikacijom zbog stranog uticaja, sukoba interesa, ličnog i kriminalnog ponašanja, finansijskih problemima i upotrebe droge, podseća AP.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

https://www.instagram.com/p/CMj5u_oKwvc/?utm_source=ig_web_copy_link

Izvor: Slobodna Evropa
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE