Connect with us

sport

JOKIĆ ŠOKIRAO IZJAVOM: Mi Srbi ne volimo sport, ne volimo košarku, mi volimo da pobeđujemo! (VIDEO)

Published

on

Košarkaška reprezentacija Srbije se okupila u Staroj Pazovi pred pripreme za Evrobasket i novi “prozor” kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Povratnik u redove nacionalnog tima, Nikola Jokić, razgovarao je sa predstavnicima medija u vezi predstojećih izazova za “orlove”:

– Osećam se super, kao i uvek kada vidim ove momke. Skoro sve ih znam, a neke sam sada upoznao prvi put. Atmosfera je sjajna kao u uvek, treniramo polako, još uvek je sve na nekom individualnom, da kažem laganom nivou. Jer, svi znamo zašto. Tako da, treniramo, spremamo se… Znamo šta nas čeka, pa ćemo videti dokle ćemo dogurati – započeo je izlaganje popularni Džoker, pa potom dodao:

– Mislim da je naš najveći fokus na početku da pokušamo da se kvalifikujemo na to Svetsko prvenstvo. Da se održi kontinuitet takmičenja i da nastavimo što su stariji ostavili iza nas. Da nastavimo da se takmičimo na velikim prvenstvima. Tako da je to glavni fokus u narednih 15-20 dana.

Na pitanje koliko znači vratiti se u reprezentaciju, Nikola je odgovorio:

Znači puno. Uvek je drugačiji osećaj. Baš sam pričao sa svojom familijom, svojim najbližima, da je totalno drugačiji kada igraš za reprezentaciju. Samim tim, dok sam dolazio u Pazovu drugačije sam se osećao nego kada igram za Denver. Drugi su ljudi, drugačiji sistem, sve je drugačije… Samim tim je i osećaj drugačiji.

Zatim o očekivanjima pred Evrobasket:

– Glavni fokus je da se mi kvalifikujemo prvo na to Svetsko prvenstvo, pa ćemo posle videti za to Evropsko. Sve ekipe su spremne, sve ekipe su došle sa ciljem da osvoje ili uzmu medalju. Mislim da ne bi trebalo da idemo sa velikim ciljem, nego da budemo u treningu i da idemo dan po dan. Treba ići polako i obazrivo.

A, da li Srbija može da dođe do zlatne medalje na Evrobasketu?

Takav je mentalitet u Srbiji. Mi ne volimo sport, ne volimo košarku, mi volimo da pobeđujemo kao i u svakom drugom sportu. Svi bi voleli zlato, svi bi voleli medalju, ali to je stvarno jako daleko – istakao je, da bi zatim pričao i o protivnicima:

– Ja uvek gledam kao da je protivnička ekipa bolja od nas. Da mi nju moramo da nadigramo. Tako će biti i ovaj put. I pripremne utakmice i kad dođu kvalifikacije i kad dođe Svetsko prvenstvo. Moramo da budemo spremni i da ih nadigramo u nekom smislu.

Izvor: Sportal Foto: Youtube

Advertisement