Connect with us

Srbija

JEZIV PRIZOR: Dušan u kolicima svoje bebe pronašao zmiju dugačku metar! Zemljotresi isterali gmizavce na površinu (FOTO)

Published

on

Saga o zmijama u Čačku se nastavlja i u pitanju je još dramatičniji scenario. Dušan Bojović koji živi u zgradama u širem centru grada u kolicima svog deteta pronašao je zmiju dugu preko jednog metra, a njegova priča ledi krv u žilama.

“Kolica nam stoje u gepeku na parkingu zgrade, supruga ih je izvadila i raspakovala i dok se okrenula da uzme dete i stavi u njih, ugledala je zmiju omotanu oko točka. Odmah me je pozvala i ja kad sam došao nije je bilo. Pretpostavio sam da se uplašila i počeo sam da kuckam po kolicima ne bi li izašla. Nije je bilo”, kaže Dušan za RINU.

Duže od pola sata pokušavao je da vidi da li je zmija ostala u kolicima, a onda je otišao do stana da uzme šrafciger kako bi ih rasklopio i proverio da li se negde zavukla unutra. Kad se vratio iz stana, nakon samo dva minuta, ugledao je ponovo opasnog gmizavca koji se izvlači iz postave.

ZALUTALA: Dušan pronašao zmiju u kolicima svog deteta

“U prvi mah učinila mi se mala jer je bila tanka, međutim kad sam krenuo i sam štapom da je izvlačim kao da joj nije bilo kraja. Uplašila se i ponovo zavukla u kolica i više ni sam nisam znao šta da radim. Pozvao sam prvo Komunalno, pa zatim vatrogasce ali svi su mi rekli da oni nisu nadležni za to. Pitao sam ih više puta šta da radim, a oni su me samo upućivali na broj telefona jednog Čačanina koji može da nam pomogne, a on od silnih intervencija do nas nije mogao da dođe. Pritom, tom čoveku niti je to nadležnost, niti je plaćen za to”, kaže Dušan i dodaje da ono što ga najviše plaši jeste činjenica da zgrada ima dvorište u kom svi sede i deca se igraju, a sada je zavladao strah.

Čačanin na kog su gradske službe upitile Dušana jeste nadaleko poznati Dejan Bisenić kog čeka ne samo čitav Čačak, već i čitav Moravički okrug. On već preko dve decenije na sebi svojstven način komunicira sa ovim životinjama i tako spasava na stotine života. Za RINU kaže da su mu se ovog proleća telefoni usijali i da ne može postići da obiđe sve one koji ga zovu u pomoć.

PUNE RUKE POSLA: Dejan Bisenić u akciji

“Situacija nikad nije bila alarmantnija nego sad. Telefon mi se usijao od poziva, a ja koliko god se trudio ne mogu baš svima da izađem u suret. Građani koga god da pozovu od institucija, oni ih upute na mene i ja zaista odmah krenem ali ne mogu odjednom biti na više mesta i sve da postignem. Nekad intervenišem i tokom čitave noći. Ljudi se plaše za svoj život i ja ne bih mogao da oprostim sebi da nekom ne pomognem. Veliki je problem jer mnogo zmija izmilelo je na površinu usled zemljotresa koji su nedavno pogodili Čačak”, izjavio je ovaj čovek koji je pravi heroj Moravičkog okruga.

Dejan svima koji dođu u susret sa njom prvo savetuje da se od zmije udalje i ni po koju cenu je ne diraju. One nikada ne napadaju prve već samo ako su ugrožene. Ne nosi alat, već na njemu poznat način, kaže šta im kažem, one se pojave, on ih pokupi golim rukama i vrati u njihovo prirodno stanište, daleko od naseljenih kuća. Ovu nesvakidašnju veštinu koja se prenosi sa kolena na koleno poseduje mali broj ljudi.

Izvor/Foto: RINA

Advertisement