Connect with us

Amerika

JESTE LI ČULI ZA HOME-MEND? Balkanac iz Čikaga napravio revolucionarnu aplikaciju koja rešava sve Vaše kućne probleme!

Published

on

Koliko puta Vam se desilo da u stanu pocrkaju elektro-instalacije, otkaže klima ili grejanje ili pukne neka cevka pa dođe do poplave. Hvatate se prvo za glavu, onda za telefon, ali brojevi majstora iz imenika i sa interneta zvone bez odgovora, ili vam glas sa druge strane saopšti kako je u gužvi i da može da svrati tek – prekosutra! Majk Čaušević je smislio kako da reši taj problem…

Aplikacije su sve! Bez njih je danas nemoguće zamisliti život, bilo da Vam pomažu da najlakše i najbrže stignete na željenu destinaciju, naručujete hranu, tražite slobodno i jeftino parking mesto ili ljubavnog partnera. Postoje, nadalje, gomile onih benignih i zabavnih, koje učine da izgledate starije, promenite boju kose ili da zaličite na Vašeg kućnog ljubimca…

Izmisliti nešto novo u svetu zatrpanom raznoraznim apps-ima za sve i svašta skoro je nemoguće. Ipak, naš zemljak iz Čikaga, Majk Čaušević, dosetio se da napravi aplikaciju koja će onima kojima je neophodna hitna usluga u domaćinstvu značajno olakšati život.

Koliko puta se desilo da Vam u stanu pocrkaju električne instalacije, otkaže klima ili grejanje ili dođe do poplave usled pucanja neke cevke. (što se, je li, po Marfijevom zakonu obično dešava u najgorem mogućem trenutku, posle radnog vremena ili usred noći)… Hvatate se prvo za glavu, pa onda za mobilni, ali telefoni električara ili vodinstalatera iz imenika ili sa interneta zvone bez odgovora, ili vam glas sa druge strane saopšti da je u gužvi i da može da dođe tek – prekosutra! A vi ste u mraku ili u vodi do kolena! HomeMend ima rešenje za takve situacije!

PLAVUŠA NE IDE UZ APLIKACIJU: Ali ćete zato pomoću nje naći majstore svih profila

Šta je HomeMend? To je aplikacija koja funkcioniše poput UBER-a, samo što će, umesto vozača, na Vaša vrata u rekordno kratkom vremenu zakucati – majstor! Ili perač prozora, snimatelj, čistačica…HomeMend trenutno u svom sistemu ima preko 700 stručnjaka za različite kućne usluge svrstanih u preko 50 kategorija. Tačnije, sve što će Vam ikada zatrebati u kući!

-Stvorili smo HomeMend sa idejom da bi pronalaženje majstora za kućne popravke i usluge trebalo da bude jednostavan i lak posao. A svi znamo da, kada se nađemo u takvoj situaciji, obično ne bude tako. Govorim iz vlastitog iskustva, jer se već 20 godina u Čikagu bavim izvođenjem radova u domenu grejanja i hlađenja, kaže Majk Čaušević, vlasnik HVAC kompanije “Oasis Heating&Cooling”.

SVE ŠTO VAM TREBA: Na jednom mestu

On dodaje da mu se dosta puta dogodilo da zbog zauzetosti ili odsutnosti ne može da izađe u susret mušterija, zbog čega se osećao loše.

-Nema ništa gore kada ste majstor nego kada morate da objašnjavate da ne možete da stignete, na putu ste ili nemate dovoljan broj ljudi. Zato sam u proteklih nekoliko godina intenzivno razmišljao o tome kako da prevaziđem taj problem i uz pomoć stručnih ljudi koji se bave digitalnim tehnologijama uspeo svo svoje iskustvo da pretočim u HomeMend.

Ubrzo su mnoge njegove kolege u ovoj ideji prepoznale budućnost za svoj biznis i priključili se. Priča je krenula iz Čikaga, da bi se u međuvremenu proširila, tako da se danas aplikacija koja funkcioniše na bazi GPS tehnologije može koristiti na teritoriji države Ilinois.

NAJJAČI PROMOTER: Hempton (desno) sa Čauševićem i kolegama

Čaušević, međutim, tu ne namerava da stane, već traži partnera sa kojim bi ostvario želju da HomeMend postane dostupan na teritoriji cele Amerike. U međuvremenu, u bazu podataka je, pored majstora svih vrsta zanata, ubacio i agente za nekretnine, koji su takođe našli svoj interes u ovoj aplikaciji.

AMERIČKI SAN: Majk Čaušević sa suprugom Irmom

– Mom prijatelju Denu Hemptonu, nekada velikoj zvezdi Čikago Bers-a i članu Kuće slavnih američkog fudbala, ideja sa HomeMend aplikacijom se toliko dopala da se ponudio da bude zaštitno lice kampanje, tako da sada imamo sigurno najjačeg promotera u celoj Americi, pola u šali, pola u zbilji kaže Majk, koji je od devedesetih, kada je posle rata na prostoru bivše Jugoslavije došao u Ameriku, proživeo sve i svašta dok se nije izborio za svoje parče leba.

Kako funkcioniše HomeMend?

Jednostavno. Ukoliko ste korisnik usluga, aplikacija prepoznaje mesto na kome se nalazite i, u zavisnosti od toga kakav servis vam je neophodan, povezuje vas sa najbližim slobodnim stručnjakom iz te branše/posla. Ono što je u pozitivnom smislu razlikuje od nekih drugih, recimo onih za dostavu hrane, jeste to što ova aplikacija ne naplaćuje svoju uslugu (fee) nego vas spaja direktno sa majstorem, sa kojim dogovarate cenu. Ukoliko Vam ponuda ne odgovara, idete dalje.

Nakon što skinete aplikaciju (što možete učiniti OVDE ako imate IOS platformu, ili OVDE ako imate ANDROID telefon) i registrujete se preko koda home123 – spremni ste za akciju!

JEDNOSTAVNA PRIMENA:

Uz HomeMend profitirate već na startu…Čim skinete aplikaciju i registrujete se, na Vaš račun se automatski prebacuje 25$ koje možete potrošiti na prvu uslugu koju budete plaćali.

I to nije kraj…svaki Vaš prijatelj koji skine aplikaciju i registruje se preko Vašeg kodadoneće Vam dodatnih 10$!

Zaradićete, a pritom ste nekom učinili uslugu i upoznali ga sa korisnom stvarčicom koja će mu kad-tad zatrebati. Možda već sutra…

ČINITE PRIJATELJIMA USLUGU, A PRITOM I ZARADITE: Svako preuzimanje donosi Vam 10$

Kada su u pitanju stručnjaci za sve vrste radova, popravki i usluga, oni se mogu jednostavno registrovati OVDE ako imaju IOS telefon, a OVDE ukoliko imaju ANDROID platformu)

HomeMend nudi brojne pogodnosti majstorima i agentima za nekretnine koji žele da se nađu u sistemu koja je dostupan svim korisnicima aplikacije. Prvih 6 meseci usluga je besplatna, a nakon probnog perioda plaća se samo 99$ i to za neograničen broj ponuda/popravki/poslova.

Ukoliko Vam treba više informacija o tome šta sve pruža i kako može da Vam olakša život aplikacija HomeMend, potražite ih na sajtu www.homemend.com ili pozovite telefon: 312-714-7034

Pravi način da izbegnete sudbinu iz one narodne poslovice – Drži vodu dok majstori odu!

Tekst: A.Kovačević Foto: HomeMend

Advertisement