Chicago, IL
55°
Sunny / Wind
6:02 am7:36 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 20mph W
Humidity: 32%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 2
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
55°F
54°F
52°F
50°F
48°F
SatSunMonTueWed
50°F / 37°F
61°F / 41°F
64°F / 52°F
59°F / 41°F
46°F / 39°F

Published 2 years ago

By admin

JEDNA OD MALOBROJNIH U EVROPI: Er Srbija i dalje leti do Rusije!

Er Srbija će postati jedan od samo nekoliko evropskih prevoznika kojima je dozvoljeno da lete u ruskom vazdušnom prostoru.

Podsećanja radi, većina evropskih zemalja uvela je opštu zabranu letova aviona registrovanih u Rusiji, nakon čega su i ruske vlasti uvele recipročne mere.

Er Srbija, koja ima osam nedeljnih linija između Beograda i Moskve, rasprodala je letove na toj liniji do četvrtka, a kompanija je sada počela da planira svoje širokotrupne avione Erbas A330-200 za odabrane datume ove nedelje kako bi ponudila više sedišta, prenosi portal EX-YU Aviation.

Pre dodavanja novih kapaciteta, letovi iz ruske prestonice do Beograda bili su rasprodati do subote, sa izuzetkom srede za koju je nekoliko sedišta ostalo dostupno.

Er Srbija trenutno ima i jedan let nedeljno od Beograda do Sankt Peterburga. Takođe, tokom leta srpska avio-kompanija ima i letove do Krasnodara i Rostova na Donu, a od juna planira da uvede i usluge do Sočija.

Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je juče: „Zatvaramo vazdušni prostor EU za letelice u vlasništvu Rusije, registrovane u Rusiji ili pod ruskom kontrolom“.

U ovom trenutku, Evropska unija nije blokirala strane prevoznike da koriste svoj vazdušni prostor za letove namenjene Rusiji. Međutim, ovo bi se moglo promeniti. Zatvaranje evropskog vazdušnog prostora za ruske aviokompanije i obrnuto imalo je neposredan uticaj na globalnu avijaciju.

Er Frans je saopštio da privremeno obustavlja letove za i iz Kine, Koreje i Japana, dok „proučava opcije plana leta kako bi izbegao ruski vazdušni prostor, u skladu sa direktivama francuskih i međunarodnih vlasti“.

Izvor: Cord Magazine Foto: Wikimedia Creative Commons

YOU MAY LIKE