Chicago, IL
63°
Clear
5:26 am8:07 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 0mph NNE
Humidity: 70%
Pressure: 29.81"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
61°F
61°F
59°F
63°F
68°F
SunMonTueWedThu
68°F / 59°F
84°F / 63°F
82°F / 63°F
73°F / 57°F
75°F / 57°F

Published 12 months ago

By Serbian Times

JEDINI OSNOVAC U TIMU: Vuk (14) putuje na Matematičku olimpijadu u Japan, školski drugari pružili podršku!

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić primio je danas učenika devetog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” Vuka Јankovića koji je izabran u tim za Međunarodnu matematičku olimpijadu, koja će biti održana u julu u Јapanu.

Ćurić je rekao da je Janković jedini osnovac u olimpijskom timu, što je veliki uspeh za mladog sugrađanina, ali i Trebinje i Republiku Srpsku, saopšteno je iz Gradske uprave.

Vuk Јanković je pobednik 28. Matematičke olimpijade BiH, koja je okupila 40 učenika, od kojih su samo dvojica bili osnovci.

On je zahvalio nastavnicima, porodici, prijateljima i Gradskoj upravi za podršku.

–Drago mi je što se cene moji rezultati i rad. To je jedan veliki podstrek za mene – rekao je Vuk kojem je gradonačelnik tokom prijema uručio sabrana dela pesnika Јovana Dučića.

Prijem je organizovan i za nagrađene učenike Gimnazije “Јovan Dučić”, među kojima je Doroteja Radanović, koja je republički prvak u srpskom jeziku za druge razrede srednjih škola.

–Ovo je prva nagrada koju je neki od učenika trebinjske Gimnazije, tokom perioda dužeg od 100 godina, dobio na republičkom takmičenju iz srpskog jezika – rekla je Doroteja.

Gradonačelnik je ovim učenicima uručio po knjigu kao simboličan poklon za sve njihove uspehe, trud i rad, te istakao da je Grad ponosan na uspešne učenike, koji gde god da se pojave predstavljaju Trebinje u najboljem svetlu.

Osim Doroteje, na prijemu su bili Savo Crnogorčić koji je osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju iz fizike, Ognjen Vujović koji je bio drugi i Spasoje Kukurić treće mesto.

Podrška za Vuka Jankovića i od školskih drugara

Doček za Vuka Jankovića prvaka Republike Srpske iz matematike, fizike i informatike i pobednika 28. Matematičke olimpijade BiH organizovali su danas i njegovi školski drugari i predstavnici OŠ „Vuk Karadžić“.

Učenici su prijatno iznenadili Vuka sa transaprentima podrške i poželeli mu puno uspeha u budućim takmičenjima.

PROČITAJTE VIŠE:

NEVIĐENI TALENAT: Vuk (14) obara sve rekorde na takmičenjima u matematici i fizici, evo šta kažu njegovi profesori! (VIDEO)

PONOS SRBIJE: Dimitrije osvojio zlatnu medalju na Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi u Grčkoj!(VIDEO)

PONOS SRBIJE: Marko je primljen na čak 9 američkih univerziteta, a ovo je njegov prvi izbor!

Izvor: Blic / Radio Trebinje
Foto: Radio Trebinje

YOU MAY LIKE