Chicago
73°
Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 9mph ESE
Humidity: 62%
Pressure: 30.09"Hg
UV index: 0
SatSunMon
73/59°F
72/63°F
70/61°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

JEDAN JE NOVAK: Đoković plaća trenera i sve troškove mladom srpskom teniseru!

Novak Đoković se trudi da pomogne mladim srpskim teniserima i to je otkrio i Hamad Međedović.

Mladi teniser iz Novog Pazara otkrio je kako je upoznao najboljeg srpskog tenisera i koje mu je savete udelio još kada ga je prvi put upoznao pre desetak godina.

“To je bilo očevo iznenađenje na moj deveti ili deseti rođendan. Sećam se da sam trenirao i tata mi je prišao i rekao ‘dođi, idemo negde’. Otišli smo zajedno sam mojim trenerom i video sam da idemo u trening centar. Do poslednjeg trenutka nisam verovao da ću ga upoznati. Sećam se da smo ga čekali i da se odjednom pojavio. Bio sam u šoku kada sam ugledao idola Novaka“, rekao je Hamad u intervjuu za sajt ATP i dodao da od kada je počeo da trenira tenis – uvek ugledao na Noleta i da je za njega večita inspiracija i dan-danas.

Kada je imao 16 godina i prvi put trenirao sa Đokovićem, najbolji srpski sportista svih vremena je pokazao interesovanje za njegovu igru i želeo je da investira u njega kako bi postao bolji igrač. Pomogao mu je i finansijski i zbog toga je Međedović polako počeo da “krči svoj put” u najboljih 100.

“Od njega može mnogo da se nauči i na terenu i van njega. Uživam da gledam kako je disciplinovan, sve što radi – radi za tenis, čak i kada ne trenira. To mi je rekao više puta. Rekao mi je da tenis mora da se živi čak i kada nisi na terenu, da moraš da radiš sve za svoju igru. Kada spavaš, kada jedeš, kada bilo kuda ideš – moraš konstantno da razmišljaš o tome šta će te učiniti boljim nego što jesi”, rekao je Međedović i dodao: “Tako da, vidite da Novak radi – i kada ne radi. To je najbolja stvar koju vidim kod njega, stalno je u tenisu”.

Pre šest meseci Hamad Međedović je počeo saradnju i sa Viktorom Troickim koji mu deli savete, ali uvek podseća i koliko je Đoković bio značajan za karijeru: “Pomaže mi finansijski, daje mi njegove terene, trenere, šta god mi treba za karijeru. Mnogo mi je pomogao, pokrio je sve što treba profesionalnom teniseru, plaćao je za to i još mi plaća neke stvari”.

POVEZANE TEME:

“OVO JE NJUJORK, NE JE*ENA SRBIJA”: Navijač napao Troickog na meču Hamada Međedovića! (VIDEO)

“NE MOŽE SE DUGO ZADRŽATI TAKAV ŠAMPION”: Američki kandidat za predsednika uputio žestoke kritike SAD-u zbog Đokovića!

REVOLUCIONARNE PROMENE U TENISU: Dugogodišnja Novakova borba urodila plodom, evo o čemu je reč!

Izvor: Mondo
Foto: Printscreen Instagram

YOU MAY LIKE