Chicago
16°
Углавном облачно
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 1°F
Ветар: 16mph NW
Влажност: 63%
Притисак: 30.19"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
39/32°F
48/34°F
41/36°F

Published 1 godina ranije

By admin

JEDAN JE NEMANJA: Vidić uplatio 126.000 evra ocu preminulog fudbalera Zvezde!

Nemanja Vidić jedan je od najboljih fudbalera koje je Srbija imala. Svi znamo za njegove uspehe u karijeri, ali veliki broj ljudi ne zna za onu drugu stranu njegove ličnosti, humanističku.

Nemanja Vidić definitivno je miljenik ljubitelja fudbala. Srpski as je kako na domaćim, tako i na inostranim terenima pravio čuda, pa je vrlo lako osvojio srca ljubitelja ovog sporta.

Ipak, nisu samo fudbalske partije ono po čemu je upamćen. Poznato je da je Vidić veliki humanista, a mi vam predstavljamo priču zbog koje ćete ga još više zavoleti.

Naime, Nemanja je 2000. godine stigao na Marakanu, gde se zadržao četiri godine, s tim da je prve sezone bio na pozajmici u Spartaku iz Subotice.

Po dolasku u redove crveno-belih postao je veliki prijatelj sa Vladom Dimitrijevićem, piše Sportal.

Nažalost, prijateljstvo je završeno 2001. godine, kada je Dimitrijević nastradao na treningu. Smatrali su Vladu velikim talentom, ali je ipak, na tragičan način, okončao život.

Tog kobnog prvog oktobra 2001. godine, igrači Zvezde odrađivali su lakši trening i na samom njegovom kraju, Vlada se srušio na zemlju.

Ubrzo su mu pritrčali Dragan Džajić, koji je strčao sa tribina, Jovan Damnjanović, koji se našao blizu njega i članovi lekarske ekipe, Slobodan Musulin, Goran Zuvić i Miša Bukumirović, koji su uspeli da ga zadrže u životu do dolaska hitne pomoći, koja je stigla nakon pola sata, ali je na putu do Urgentnog centra preminuo, praktično na rukama najboljeg prijatelja Nemanje Vidića, koji je sa njim ostao do samog kraja.

Nemanja Vidić je tokom jednog telefonskog razgovora sa Vladinim ocem, Nedeljkom, zatražio da otvori devizni račun i to što pre. I tako je i bilo.

Posle otvaranja računa, Nedeljko Dimitrijević je otišao u banku, gde ga je službenica upitala da li zna koliko novca ima na račun, ali on naravno nije znao

Mislio je da mu je Nemanja uplatio par hiljada evra. Međutim kad mu je radnica u banci saopštila da na računu ima 126.000 evra nije mogao da poveruje.

Odmah je pozvao Vidića da se zahvali, a veliki as i čovek mu je savetovao da kupi stan u Beogradu i ako mu nedostaje i fali još para, da mu se slobodno javi.

Tako je i bilo, otac pokojnog Vlade je poslušao savet Nemanje Vidića i kupio stan u jednoj beogradskoj ulici i to je izabrao broj 15, baš onaj koji je Nemanja nosio.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Luftika
Foto: Printscreen Instagram

YOU MAY LIKE