Chicago
45°
Магла
6:58 am4:20 pm CST
Осећај: 41°F
Ветар: 6mph NE
Влажност: 84%
Притисак: 29.89"Hg
УВ индекс: 0
СубНедПон
43/39°F
41/32°F
43/34°F

Published 1 godina ranije

By admin

HIL RAZOČARAN PRIŠTINOM: Bizarna pitanja potisnula bitna jer nisu zabavna kao priča o tablicama!

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil rekao je da je razočaran što je dozvoljeno “da bizarna pitanja potisnu ona bitna, jer nisu zabavna kao ona o tablicama”.

Hil je na Bezbednosnoj konferenciji u beogradskom hotelu Hajat ispričao da je, kada se vratio na Balkan bio iznenađen što je kosovsko pitanje ostalo na istom nivou i da je kao karijerni diplomata bio razočaran.

“Naša aspiracija bi trebalo da bude ima li budućnosti za srpsku zajednicu na Kosovu, ne o tablicama i šta su aspiracije i koja su pravila. Dozvolili smo bitnim pitanjima da se gurnu u stranu jer nisu zabavne kao priča o tablicama”, rekao je Hil, prenosi Kosovo onlajn.

Rekao je i da bi voleo da je šef pregovaračkog tima u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi u Beogradu i da učestvuje na konferenciji kao što je bilo planirano, ali je ukazao na to da “i srpski pregovarač ima problema kad ide na Kosovo”.

Bisljimi, koji je u Beogradu trebalo da učestvuje na dva skupa, vraćen je juče kada je bio 100 kilometara od Beograda iz bezbednosnih razloga.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Euronews
Foto: Printscreen YouTube / Nacionalna akademija za javnu upravu

YOU MAY LIKE