Chicago
63°
Clear
6:40 am6:45 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 10mph SE
Humidity: 75%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
MonTueWed
72/63°F
70/61°F
66/61°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

IZVUČENA OLUPINA PODMORNICE TITAN: Pronađeni ljudski ostaci, stručnjaci sprovode hitne analize! (VIDEO)

Američka obalska straža veruje da su u olupini podmornice Titan koja je prošle nedelje implodirala u Atlantiku pronađeni i ljudski ostaci. Analiza onoga što je pronađeno tek počinje, a sada je objavljen i snimak odlaganja delova podmornice.

Delovi podmornice Titan, koji su implodirali tokom dubokog zarona prema Titaniku, usmrtivši petoro ljudi, iskrcani su u Kanadi.

Zvaničnici Američke obalske straže kažu da su među ostacima podmornice pronađeni okvir za pristajanje podmornice i zadnji poklopac.

Američki medicinski stručnjaci sprovode analizu onoga za što se veruje da su ljudski ostaci, navela je obalska straža u saopštenju.

Agencija je trenutno u ranoj fazi istrage o uzrocima katastrofe Titana, a objavljeni su i snimci odlaganja delova podmornice u Kanadi.

„Zahvalan sam na koordinisanoj međunarodnoj i međuagencijskoj podršci za pronalaženje i očuvanje ovih vitalnih dokaza na ekstremnim morskim dubinama. Dokazi će istražiteljima iz nekoliko međunarodnih jurisdikcija pružiti ključan uvid o uzrocima ove tragedije. Još uvek treba obaviti značajan posao kako bismo razumeli razloge koji su doveli do katastrofalnog gubitka Titana i kako bismo osigurali da se slična tragedija više ne dogodi“, rekao je kapetan Džejson Nojbauer koji vodi istragu.

Svih petoro ljudi u podmornici poginulo je 18. juna u imploziji Titana nakon zarona od oko devedeset minuta čiji je cilj bio razgledavanje čuvene olupine Titanika.

POVEZANE TEME:

“PUTOVANJE TITANOM BIO JE NJIHOV SAN”: Potresna ispovest žene pakistanskog milijardera stradalog u podmorici!(VIDEO)

“POTRAGA ZA PODMORNICOM JE BILA ŠARADA!”: Režiser “Titanika” tvrdi da su američke vlasti znale da su putnici odavno mrtvi! (VIDEO)

TUGA ZA NAJMLAĐIM PUTNIKOM TITANA: Krenuo da bi udovoljio ocu, bio prestravljen i nije želeo da ide!

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / CBC News: The National

YOU MAY LIKE