Connect with us

Amerika

IZRAZIO POŠTOVANJE VOJSCI I BOLNIČARIMA: Tramp se prvi put pojavio u javnosti sa maskom (VIDEO)

Published

on

Američki predsednik Donald Tramp prvi put je viđen u javnosti sa maskom protiv koronavirusa, prilikom posete vojnoj bolnici Volter Rid u predgrađu Vašingtona.

Tramp je u posetu bolnici u subotu došao helikopterom i nije imao masku kada je izlazio iz letelice, ali je zatim nosio masku u prostorijama bonice, gde je posetio ranjene američke vojnike i lekare koji neguju obolele od COVID-19. Polazeći iz Bele kuće, američki predsednik je novinarima rekao da misli da je dobro nositi masku, “posebno ako ste u bolnici”.

Vodeći republikanski političari, uključujući i potpredsednika Majkla Pensa zauzeli su se za nošenje maski u vreme pandemije, a i guverneri iz te stranke su se, kako je pandemija hvatala maha, angažovali u nabavci zaštitne opreme i ohrabrivali građane da nose maske.

Sam predsednik je, međutim, slao veoma pomešane signale. Odbijao je da nosi masku na konferencijama za novinare, konferencijama kriznog štaba za pandemiju i na javnim okupljanjima.

Izvori bliski predsedniku rekli su agenciji AP, pod uslovom anonimnosti, da Tramp smatra da maska čini da deluje slabo i da previše skreće pažnju na zdravstvena pitanja, umesta na ekonomski oporavak SAD.

Tramp je sugerisao da je nošenje maske u zatvorenim prostorijama u prisustvu više osoba opravdano, ali je ujedno zbijao šale na račun političkih protivnika koji nose maske, i optuživao novinare koji to čine da izigravaju politiku korektnost.

Izvor: N1
Foto: Printscreen Youtube / Associated Press

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement