Connect with us

Amerika

BESKORISNA MRŽNJA: Demokrate bojkotuju najveći Hispano lanac hrane u SAD jer podržava Trampa

Published

on

Brojni izabrani predstavnici Demokrata izrazili su na društvenim mrežama svoje nezadovoljstvo napadima na prehrambenog proizvođača Goya, inače u vlasništvu Hispano Amerikanca, nakon što je CEO firme pohvalio predsednika SAD Donalda Trampa.

Prilikom obraćanja po završetku Okruglog stola Hispano preduzetnika u Ružičnjaku Bele Kuće, CEO Robert Unanue rekao je: “Zaista smo blagosloveni da imamo predsednika kao što je Donald Tramp, koji je graditelj”.

“Imamo neverovatnog graditelja. I molimo se. Molimo se za naše vođstvo, za predsednika, i molimo se za našu zemlju – koja če nastaviti da prosperira i raste”, dodao je.

Kako prenosi NPR, Unanue, koji je treća generacija Hispano Amerikanaca, razgnevio je mnoge svojim govorom, uključujući i neke visoko rangirane demokrate koji su pozvali na bojkot proizvoda kompanije Goya.

Aleksandra Okasio Kortes napisala je na tviteru: “Oh, pogledajte – čujete me kako guglam kako da sama napravim Adobo”.

Izabrana predstavnica u kongresu, koja je i sama Hispano porekla, napala je Hispano kompaniju koja pomaže mnogim ljudima, samo zato što njen vlasnik ima drugačije mišljenje.

Neuspeli demokratski kandidat na predsedničkim izborima Džulijan Kastro ubrzo se priključio hajci.

“GoyaFoods je bila stožer mnogih Latino domaćinstava već generacijama. Sada njihov CEO Bob Unanue hvali predsednika koji negativizuje i maliciozno napada Latinose zarad političke koristi. Amerikanci bi trebalo dvaput da razmisle pre nego što kupe njihove proizvode”, napisao je.

Imigrantska omladinska grupa “United We Dream” takođe je pozvala na bojkot.

Goya Foods osnovali su španski imigranti Don i Karolina Prudensio Unanue 1936. godine. Goja je najveći američki prehrambeni proizvođač u Hispano vlasništvu.

Uprkos brojnim napadima, CEO Robert Unanue nastavio je da hvali Trampa.

Izvor: DJHJ MEDIA
Foto: Printscreen Twitter @TheHill

Advertisement