Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:08 am7:31 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 8mph ENE
Humidity: 45%
Pressure: 30"Hg
UV index: 4
12 pm1 pm2 pm3 pm4 pm
63°F
64°F
63°F
63°F
63°F
TueWedThuFriSat
70°F / 63°F
68°F / 50°F
59°F / 46°F
55°F / 43°F
52°F / 41°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

IZABRAN DRUGI ČOVEK FSS: Evo ko će menjati Džajića u slučaju odsustva i bolesti!

Predsednika Fudbalskog saveza Srbije, Dragana Džajića, u slučaju odsustva, menjaće potpredsednik Branislav Nedimović, zvanično je odlučeno na prvoj sednici Izvršnog odbora u Staroj Pazovi.

Bivši ministar poljoprivrede u Vladi Srbije obavljaće praktično statutarno nepriznatu funkciju prvog potpredsednika FSS.

„Fudbalska vlada“, odmah posle izbora Dragana Džajića za predsednika, održala je sednicu u Sportskom centru. Na dnevnom redu našlo se više tačaka, od značaja za rad srpske kuće fudbala u narednim mesecima. Overen je novi mandat generalnom sekretaru Jovanu Šurbatoviću i potvrđeno da će Branislav Nedimović u postojećoj konstelaciji snaga imati i formalno najveći uticaj.

PROČITAJTE VIŠE:

FSS je u eri Slaviše Kokeze statutarno predvideo mesto zamenika predsednika, sa jasnim ingerencijama da u slučaju sprečenosti, neometano i bez ograničenja, obavlja poslove prvog čoveka srpskog fudbala. Posle Marka Pantelića, na istom mestu, nepuna 22 meseca, angažovan je bio Nenad Bjeković.

Statut, usvojen u novembru 2021, ne predviđa funkciju „dopredsednika“, ali je Izvršni odbor Dragana Džajića jednoglasno prihvatio predlog o širim ovlašćenjima Branislava Nedimovića. Nekadašnji ministar, intenzivno angažovan u „izbornoj kampanji“ imao je ključnu reč i u formiranju aktuelne „fudbalske vlade“.

Sednici u Staroj Pazovi prisustvovalo je 13, od 15 članova Izvršnog odbora FSS. Izostali su Ljubiša Tumbaković i Branko Zečević. Ostale tačke bile su, uglavnom, protokolarnog karaktera.

POVEZANE TEME:

DŽAJIĆ NOVI PREDSEDNIK FSS: Evo šta je rekao u svom prvom obraćanju nakon izbora!

NEMANJA VIDIĆ POVUKAO KANDIDATURU: Rešavanje velikih izazova ostaje na ljudima koji su ih stvorili!

DIRLJIVA SCENA U TORINU: Vlahović se žestoko ispromašivao, a onda ga je Deki zagrlio kao otac sina! (VIDEO)

Izvor: N1
Foto: Printscreen Instagram @fudbalskisavezsrbije

YOU MAY LIKE