Chicago, IL
57°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 54°F
Wind: 13mph S
Humidity: 85%
Pressure: 29.42"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
55°F
55°F
54°F
55°F
57°F
WedThuFriSatSun
34°F / 21°F
46°F / 32°F
52°F / 37°F
61°F / 46°F
64°F / 52°F

Published 2 years ago

By admin

IZ MANTIJE, ZA VOLAN: Marko je ujutru sveštenik, a uveče taksista!

Nije retkost da studenti rade i na taj način obezbeđuju sebi dodatne finansije. Međutim, Marko Toroman iz Čačka jedan je od retkih budućih sveštenika koji je mantiju zamenio automobilom i dane provodi za volanom taksija. U drugoj smeni od popodne do ponoći prevozi sugrađane, uz blag osmeh i prijatan glas jedan je od omiljenih taksista u gradu na Moravi.

“Ja sam budući sveštenik, ako Bog da, biće njegova volja, da li me vidi ili ne u mantiji. Aktivan sam u seoskoj crkvi u Prislonici i Brđanima, radim sa sveštenikom Zvonkom Racićem na parohiji, koliko mi to vreme dozvoljava. Mantija je nešto, što čini mi se nikada neću okačiti o čiviluk. Ne možemo čekati da nam nešto padne s neba, uzdamo se u Boga, nama Bog daje, ali moramo i mi da se potrudimo”, rekao je Marko.

Dok Marko svojim vozilom krstari ulicama Čačka, s radošću ističe da će i svadba i rukopoloženje sačekati, dok ne završi i poslednji ispit, a do tada će raditi ovaj posao i činiti sve da se njegove stranke uvek osećaju prijatno u vozilu, bez obzira, koliko im je daleko odredište.

“Važno je da vožnja prođe što lepše i da građani izađu sa osmehom, to mi je mnogo veći uspeh, nego bilo koji pazar koji ostvarim. Ne bih se sada nešto predstavljao kao najpopularniji vozač u Čačku, niti bih se izdvajao od ostalih kolega, mada ono možda što je kod mene drugačije jeste što kod mene stranke biraju muziku po svojoj želji. Trudim se, kada se voze naši najmlađi građani koji umeju da budu u stresu od nepoznatih, pustim im crtaće da gledaju, slatkiš, balončić kako bi im vožnja bila ugodnija”, rekao je ovaj taksista sveštenik.

Ovaj mladi čovek danas je u taksi vozilu, u budućnosti sebe vidi u mantiji i za njega nema dragocenijeg dinara od pošteno zarađenog.

“Mantija zavisi od svadbe, svadba zavisi od mantije, dok se ne završi škola, od ženidbe ništa. Sveštenik ima pravo na jednu ženidbu” i kroz osmeh dodaje „mi nemamo pravo na popravni, zato treba pričekati i dobro izabrati”, zaključio je on.

Marko se zakleo na večnu vernost višnjem, ali mu predstoji još jedna zakletva sa svojom izabranicom, nakon čega će staviti mantiju i stati pred svoje parohijane sa molitvom za spas i blagostanje.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Printscreen YouTube / RTV Mag

YOU MAY LIKE