Connect with us

događaji

ISTORIJSKI DAN ZA ZLATIBOR: Najduža gondola na svetu puštena u rad! (FOTO / VIDEO)

Published

on

Nakon pet godina od početka radova, zlatiborska “Gold gondola” počela je sa radom. To je najduža panoramska gondola na svetu, a ujedno i jedna od najvećih investicija opštine Čajetina, kaže predsednik ove opštine Milan Stamatović.

Stamatović je izjavio da će se zahvaljujući gondoli, povećati broj turista, kao i da je cilj da u periodu od pet godina zabeleže milion posetilaca.

Gondola će prevoziti 1.200 putnika u satu, a vožnja će trajati 25 minuta, u jednom pravcu. Postoji ukupno 55 kabina sa po 10 mesta u svakoj. Međutim, zbog velikog broja ljudi koji su čekali i po sat vremena, reklo bi se da su izostala zaštitne maske i obavezna distanca.

“Nema veze što čekam već pola sata i čekaću još sat. Došao sam zbog toga. Očekivao sam gužvu”, kaže Zoran iz Beograda.

Za vožnju do Tornika i nazad odrasli turisti će morati da izdvoje 1.000 dinara, dok će karta za decu stariju od šest godina koštati 550 dinara. Stanovnici Čajetine će uz ličnu kartu imati popust, pa će za njih karte biti duplo jeftinije.

Stamatović je govorio i o sukobima između opštine i ministarstva građevinarsta koji su trajali koliko i izgradnja gondole.

Pominje se da je investicija koštala 13 miliona evra. Na pitanje odakle sredstva Stamatović odgovara: „Rekao sam da je to novac udružen od poreza naših poštenih građana, od investitora koji su kupili građevinsko zemljište, platili građevinsko zemljište i od naknade za uređenje građevinskog zemljišta. Dva ministra, ministar finansija i građevine, će biti zapisani crnim slovima u istoriju Zlatibora. Koji su nas pet godina osporavali, bili protiv ovog projekta… To će istorija da zabeleži, a ostaće ovo da se pamti“.

Izvor: N1 Foto: Privatna Arhiva / ST

Advertisement