Chicago
37°
Partly Cloudy
6:48 am7:05 pm CDT
Feels like: 30°F
Wind: 10mph NNE
Humidity: 75%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
FriSatSun
43/36°F
39/28°F
45/34°F

Published 8 months ago

By admin

ISTORIJSKA PRESUDA: Bolnica North Shore platiće 10 miliona dolara radnicima koji su je tužili zbog obavezne vakcine!

Advokati 500 zdravstvenih radnika koji su tužili bolnički sistem North Shore zbog obaveze primanja vakcine protiv COVID-a najavili su da su radnici namireni sa preko 10 miliona dolara odštete.

Radnicima, koji su se žalili na diskriminaciju, uskraćena su verska izuzeća od obavezne vakcinacije u sistemu zdravstvene zaštite Univerziteta NorthShore.

„Kao rezultat nagodbe, NorthShore će platiti 10.337.500 dolara za obeštećenje ovim zdravstvenim radnicima koji su bili žrtve verske diskriminacije i koji su kažnjeni zbog svojih verskih uverenja zbog uzimanja injekcije povezane sa pobačenim fetusnim ćelijama“, rekao je savetnik Liberti Kansila (Liberty Counsel), koji je zastupao bivše i sadašnje radnike, saopšteno je.

Prema Liberti Kansilu, bolnički sistem sa sedištem u Ilinoisu će takođe promeniti svoju politiku u pogledu verskih izuzeća i „obezbediti poštovanje na svim nivoima u svojim brojnim ustanovama“.

Hrišćanska i konzervativna pravna grupa takođe je rekla da, ako su zaposleni otpušteni zbog odbijanja da dobiju vakcinu protiv COVID-a i ako im je uskraćeno versko izuzeće, mogli bi da budu ponovo zaposleni na svojoj prethodnoj poziciji u roku od 90 dana od sudskog odobrenja nagodbe.

NorthShore je u izjavi potvrdio da će bolnica promeniti svoju politiku u vezi sa vakcinacijom.

„Nagodba odražava primenu nove politike vakcina širom sistema koja će uključivati nameštenje za članove tima sa odobrenim izuzecima, uključujući bivše zaposlene koji su ponovo angažovani“, navodi se u saopštenju.

PLAĆAJU ZBOG DISKRIMINACIJE: North Shore će, pored odštete, morati da vrati na posao otpuštene radnike

North Shore je takođe poručio da i dalje podržava „zahteve za vakcinaciju širom sistema zasnovane na dokazima za sve koji rade u NorthShore – i da se zahvaljujemo članovima našeg tima što pomažu da naše zajednice budu bezbedne.

Nagodba, za koju je Liberti Kansil rekao da je prva takve vrste, ne znači priznanje krivice bolničkog sistema.

„NorthShore nastavlja da poriče sve tvrdnje u vezi sa prekršajima, odgovornostima, odštetom, kaznama, kamatama, taksama, zabranama i svim drugim oblicima olakšice, kao i klasne optužbe navedene u tužbi. Ovaj sporazum ne može i neće se tumačiti kao priznanje odgovornosti za bilo koji zahtev ili u bilo kom obliku protiv NorthShore-a“, kaže se.

Oni radnici koji su otpušteni ili dali otkaz zbog mandata dobiće po oko 25.000 dolara, a oni koji su tražili izuzeće, ali su na kraju dobili kaznu, dobiće 3.000 dolara.

Izvor: Daily Wire Foto: IStock, North Shore

YOU MAY LIKE

MLADI NIŠLIJA POGINUO U AMERICI: Izgubio život u udesu, prijatelji prikupljaju novac da vrate telo u Srbiju! (FOTO)
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)
UŽIČANKA SLAVICA POSTALA SVETSKA PUTNICA: Obišla 43 zemlje, a zbog jedne stvari joj je Tajland najveće razaočaranje!
KO NE SLUŠA TIFU, SLUŠAĆE OLUJU: Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Čikagu, pevali i oni koji ne govore srpski
VRHUNAC, PO NAŠKI: Srpska reč za orgazam je nešto najlepše što ćete čuti danas!
SVI SE PLAŠE SRPSKE "DANCING LADY": Misteriozna Beograđanka koja igra u narodnoj nošnji postala svetski fenomen!(VIDEO)
RATNI VETERAN BAJDENU U LICE: Poslali ste milione u smrt u Iraku i Avganistanu, ne možete da budete predsednik! (VIDEO)
EKSKLUZIVNO, MAJA VOLK: Kako sam pobedila rak i kojom sam hranom produžila karijeru Novaku Đokoviću! (VIDEO)