Chicago
43°
Sunny
6:45 am7:07 pm CDT
Feels like: 34°F
Wind: 16mph W
Humidity: 48%
Pressure: 29.77"Hg
UV index: 0
SunMonTue
39/34°F
39/30°F
45/32°F

Published 7 months ago

By admin

ISPOVEST INDIJSKE SNAJKE IZ PRIJEPOLJA: Ljudi su ovde divni, svi hoće da pomognu!

Na nedavno održanoj manifestaciji „Limski darovi u Prijepolju”, za najbolju prijepoljsku snaju proglašena je Mimi Simović, koja je, vođena srcem, u grad na Limu stigla pre osam godina, iz Indije.

Iako je titula najbolje prijepoljske snaje iznenadila Mimi, njenu svekrvu nije. „Zaslužuje naravno, zaslužuje, vredna je, ekonomična, sve hoće da radi, evo i drva je složila, frizer mi je, nisam otišla kod frizera kako je ona došla”, rekla je svekrva Finka Simović.

Što je najvažnije, dodaje Finka, brižna je majka Vasilu i Rosi, ali i puna ljubavi prema komšijskoj deci.

„Mnogo je zanimljiva, ona nam tu hrani decu, sprema im tu njihovu hranu s njenih krajeva, znači deca sad samo – riža, riža, navikla se deca na rižu”, kaže komšija Boban Spajić.

„I moj komšija je mnogo dobar, što ako ja ne znam sve hoće da pomognu, svi hoće da pokažu šta god i zato je mnogo, mnogo divno ovde, mnogo dobri ljudi. A posebno je jedino… muž je poseban, moja ljubav”, kaže Thanmila Mimi Simović.

Usvajajući srpske, čuva i običaje svog kraja, uz veliku podršku supruga s kojim se upoznala u Kataru, a zbog koga je i katoličku veru zamenila pravoslavnom.

„Mi smo bili u Indiji i kada su mog muža videli, kaže moja mama, tata – ja sad mogu umrem, nema ništa sekiram”, dodaje Mimi.

„Išli vođeni srcem i ona i ja, i tako je najbolje, pratiti srce i ispalo je sve na kraju odlično. Nemamo znači nikakvih problema, nema problema što su njeni daleko, danas je to drugačije, ima i video-poziv i sve”, rekao je suprug Slobodan Simović.

Prvi veći izazov pred njima je kažu Vasilov polazak u školu, jer Mimi još nije dobro savladala jezik, a nedavno je otvorila i salon za negu tela, što govori da budućnost vide u Prijepolju, premda su oboje radili širom sveta.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
UŽIČANKA SLAVICA POSTALA SVETSKA PUTNICA: Obišla 43 zemlje, a zbog jedne stvari joj je Tajland najveće razaočaranje!
VRHUNAC, PO NAŠKI: Srpska reč za orgazam je nešto najlepše što ćete čuti danas!
SRPKINJA ODUŠEVILA VAŠINGTON: Biljana je otpevala "Ovo je Srbija" tokom NBA meča i opčinila publiku! (VIDEO)
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
SRPSKO KOLO VODILO JOKIĆA DO POBEDE: Na tribinama u Vašingtonu srpske zastave, na terenu deca u nošnjama (VIDEO)
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)