Chicago
73°
Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 9mph ESE
Humidity: 62%
Pressure: 30.09"Hg
UV index: 0
SatSunMon
73/59°F
72/63°F
70/61°F

Published 3 months ago

By Antonije Kovačević

INTERVJU, DUŠAN BLAGOJEVIĆ: Kako sačuvati pamet i dušu u lažnom svetu društvenih mreža!(VIDEO)

Dušan Blagojević je jedan od najcitiranijih ljudi na društvenim mrežama, čovek čije rečenice odzvanjaju i izazivaju pažnju kod svih generacija. Njegove teme su međuljudski odnosi u aktuelnim, modernim, virtuelnim vremenima, bez mnogo istinskog ljudskog kontakta.

Ovaj doktor prava koji zvuči kao kombinacija psihologa i sveštenika kaže da je “propovedanje” na mreži nije njegov posao već – poziv.

“Nije ovo posao. Posao je ono što radiš, a poziv ono što jesi. Posao ti daje zaposlenje, a poziv i misija ispunjenje. Do nečijeg srca čovek može dopreti jedino ako govoriš iz srca”, kaže Dušan za Serbian Times.

Sa njim smo razgovarali o tome vredi li popravljati cipele i brakove, kao što se to radilo nekad, pre pojave kineske robe i društvenih mreža. Ili je danas najlakše nešto baciti i odbaciti, zavaravajući se činjenicom da šanse i prilike lete svud oko nas, u virtuelnom svetu.

Razgovarali smo i oko toga gde su crvene linije u jednoj vezi ili braku, preko čega se mora a preko čega se ne sme preći. Da li čovek zarad ljubavi treba da se odrekne nekih svojih principa ili pristane da se menja ne bi li bio potaman svom partneru.

Takođe, pričali smo i o promenjenim ulogama, o ženama koje zarađuju bolje od muškaraca i njihovoj potrebi da se ponekad i ponašaju kao muškarci. O samoći, o tome koliko može da bude lekovita a koliko pogubna. O pravim i pogrešnim osobama i njihovom prepoznavanju. O zreloj ljubavi i intuiciji u vezama.

O lažnim životima i fotošopiranim fotografijama na društevenim mrežama, o prividu lepote na društvenim mrežama. O bacanju bisera pred svinje. O osveti i praštanju. O jurenju ka zadovoljstvima koje vodi u nezadovoljstvo.

I još mnogo drugih tema kojih su se u razgovoru oči u oči dohvatili i pošteno pretresli Dušan Blagojević i Antonije Kovačević, urednik Serbian Timesa i Serbian News USA.

Emisija koju naprosto ne smete propustiti…

Za više ekskluzivnih intervjua i zanimljivih reportaža iz života srpske i balkanske dijaspore u Americi i širom sveta zapratite naš Youtube kanal Serbian News USA jednim klikom na OVAJ LINK!

AUTOR/VIDEO: Antonije Kovačević FOTO: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE