Connect with us

intervju

INTERVJU, OTAC PEĐA POPOVIĆ: Kako pronaći istinsku ljubav i sačuvati brak u vremenu nemorala (VIDEO)

Published

on

Otac Predrag Peđa Popović jedna je od najzanimljivijih ličnosti u redovima Srpske pravoslavne crkve. Otkako je svoja promišljanja o veri, ljubavi, braku, porodici i svakodnevnom životu počeo da deli po društvenim mrežama stekao je veliki broj pratilaca i poštovalaca. Za sebe kaže da nije propovednik nego pripovedač, koji crpi inspiraciju iz ljudi koje susreće u svojoj parohiji i na svojim putovanjima.

Rođen je 23. decembra 1983. godine u Slavonskom Brodu, odakle se početkom 1990-tih zbog ratnih dešavanja seli u Vrnjačku Banju. Na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu diplomirao je na predmetu Pastirska psihologija, kod sadašnjeg patrijarha, a tada vladike Porfirija, na temu „Samoljublje u duhovnom i duševnom životu“.

Od 2018. službuje kao paroh u Velikoj Plani, pri crkvi Svetih apostola Vartolomeja i Varnave. Uz svakodnevne obaveze u parohiji i crkvi, bavi se uzgojem malina i borovnica, kao i pčelarstvom. Njegove besede možete pratiti preko Youtube kanala OTAC PREDRAG POPOVIĆ.

U februaru 2020. godine na poziv Svetog Vasilija, koji mu se prikazao u snu, otac Predrag sa dvojicom parohijana kreće na hodoljublje od Požarevca put Ostroga, peške – kako bi dao podršku braći i sestrama u Crnoj Gori u odbrani svetinja i kako bi izmolio ostroškog Čudotvorca da vaskrsne i srpski narod u Srbiji.

Ovih dana se nalazi u Americi, gde je došao na poziv sveštenika Nemanje Tešića iz crkve Svetog Nikole u Čikagu i uz blagoslov vladike Longina, ali i na zahtev vernika koji su poželeli da čuju njegova predavanja.

Poslušajte šta je u ekskluzivnom intervjuu rekao Antoniju Kovačeviću uredniku portala Serbian Times i Youtube kanala Serbian News USA…

AUTOR/VIDEO: Antonije Kovačević MONTAŽA: Miloš Kerečki

Advertisement