Connect with us

intervju

INTERVJU, GLUMAC JACK DIMICH (VIDEO): Zašto su Amerikanci dočekali “Daru” “na nož” i ko stoji iza svega!

Published

on

O karijeri glumca Željka Jacka Dimicha, najpoznatijeg Srbina u Holivudu, se dosta zna. Između ostalog da je diplomirao glumu na čuvenom Li Strazberg institutu u Njujorku, ulogom Ričarda Trećeg, da je glumio u nekim od najpoznatijih TV serijala, popu CSI, Castle, Law&Order, Lilehamer, da je radio u pozorištu sa Al Paćinom, koji mu je mnogo pomogao savetima.

Takođe, on je i jedini glumac rođen na Balkanu, uz Gorana Višnjića, koji u Holivudu ne igra samo likove ruskih i balkanskih imigranata nego i Amerikanaca, a pored srpskog i engleskog, glumi i na italijanskom.

Domaća publika ga zna iz serije “Državni službenik” i filmova “Sinovljeva volja” i “Srpski ožiljci”.

Ono što se, međutim, manje zna, jeste da je skoro kompletna porodica Željka Dimića stradala u zloglasnom logoru Jasenovac.

Zato je premijera filma “Dara iz Jasenovca” bila dobar povod za intervju u kome glumac prvi put javno govori o sudbini svoje porodice poreklom iz Bosanske Dubice, ali i o tome zašto je američka kritika “na nož” dočekala srpskog kandidata za Oskara, ko stoji iza toga i koliko je politika umešana u ovogodišnji izbor za najbolji strani film.

Intervju je vodio glavni urednik Serbian Newsa – Antonije Kovačević.

Svakog dana gledajte nove ekskluzivne intervjue i zanimljive reportaže na YouTube kanalu Serbian News, jedine televizije srpske dijaspore u svetu. Zapratite nas OVDE!

Tekst: Serbian Times Video: Serbian News

Advertisement