Chicago
36°
Ведро
6:56 am4:21 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 10mph SW
Влажност: 74%
Притисак: 29.94"Hg
УВ индекс: 0
ЧетПетСуб
50/39°F
43/39°F
45/37°F

Published 2 godine ranije

By Antonije Kovačević

INTERVJU, DŽON BOSNIĆ: Majka mi nije dala da naučim srpski da me ne bi ubili Titovi atentatori! Naučio sam ga sa 48…(VIDEO)

Džon Bosnić je potomak srpskog imigranta, oficira Jugoslovenske kraljevske vojske, koji se godinama krio od Titovih atentatora u ledenim bespućima Kanade. Džonova majka, Britanka, iz tog razloga nije želela da joj sin nauči srpski jezik, da ne bi upadao u oči i stradao.

Džon je to, međutim, sve nadoknadio kada je u svojoj 48.godini odlučio da se sa porodicom (dva sina) vrati u otadžbinu i nauči srpski jezik.

Svetska javnost ga je upoznala kada je digao glas protiv izručenja svetskog šahovskog šampiona Bobija Fišera, inače njegovog venčanog kuma, za kojim je Amerika raspisala poternicu zato što je 1992.godine prekršio sankcije protiv tadašnje Savezne republike Jugoslavije, tako što je odigrao čuveni šahovski meč protiv Borisa Spaskog na Svetom Stefanu, a u organizaciji Jezdimira Vasiljevića (Jugoskandik).

Džon Bosnić je novinar, politički aktivista, poznat po svojim žestokim stavovima i kontroverznim medijskim nastupima, Kanađanin po boji pasoša, Srbin po poreklu i ubeđenju…

Intervju s njim je uzbudljivo svedočanstvo o jednoj porodici, jednom čoveku i njegovom životu na tri kontinenta, u potrazi za istinom. Uživajte!

AUTOR: Antonije Kovačević VIDEO: Saša Lukić

Za više ekskluzivnih intervjua i zanimljivih reportaža iz života srpske dijaspore zapratite naš Youtube kanal Serbian News USA jednim klikom na OVAJ LINK!

YOU MAY LIKE