Chicago, IL
37°
Sunny
6:01 am7:37 pm CDT
Feels like: 28°F
Wind: 14mph WNW
Humidity: 53%
Pressure: 30.25"Hg
UV index: 1
10 am11 am12 pm1 pm2 pm
41°F
43°F
45°F
46°F
46°F
SunMonTueWedThu
59°F / 41°F
66°F / 52°F
59°F / 41°F
46°F / 37°F
54°F / 45°F

Published 2 years ago

By admin

INTERVJU, DŽEK DIMIĆ: Novi film Lordana Zafranovića će privući ogromnu pažnju svetske javnosti!

Džek Dimić, poznati američki glumac srpskog porekla član je kreativnog tima filma ”Zlatni rez 42” čije snimanje bi trebalo da počne u martu naredne godine.

U intervjuu za portal Banjaluka.net otkrio je da se ni jednog trenutka nije dvoumio da prihvati ponuđenu ulogu u filmu slavnog režisera Lordana Zafranovića, u kome će glumiti jednu od značajnijih uloga, baziranu na istorijskoj ličnosti.

Dimić, koji je ostvario više od 80 uloga na filmu, televiziji i pozorištu govorio je o novoj ulozi i tome kako je došlo do saradnje sa Zafranovićem, kao i na kojim projektima trenutno radi.

  • Kako je došlo do saradnje Vas i Lordana Zafranovića na novom filmu?

Pošto sam odrastao uz filmove Lordana Zafranovića smatram se prvilegovanim što ću sarađivati sa takvim filmskim stvaraocem i umjetnikom.

Nakon što sam pročitao scenario za njegov novi film Zlatni Rez 42 nisam se niti u jednom trenutku dvoumio da prihvatim ponuđenu ulogu ‘Zapovjednika’ jer to je jedan od najboljih scenarija koje sam pročitao u svojoj karijeri. U stvari, ovaj scenario je poezija sa dijalozima.

Mislim da će ovaj film biti jedno od najznačajnih ostvarenja sa prostora bivše SFRJ u poslednjih 30 godina i da će privući ogromnu pažnju svjetske javnosti.

  • Šta za Vas lično, pošto ste poreklom sa područja o kojem se i govori na filmu, znači učestvovanje na ovakvom projektu?

Kao što rekoh, ogromna je privilegija i veliko priznanje ne samo za mene već za svakog profesionalnog glumca da dobije priliku da tumači i gradi lik u filmu jednog takvog stvaraoca, zajedno sa njim, naravno.

Lordan Zafranović je veliki autoritet kod svakog glumca koji se ozbiljno bavi svojim poslom i on svoj autoritet nameće isključivo znanjem i svojim djelima.

  • Da li nam možete reći više o samoj ulozi koju imate u filmu?

Igram ulogu ‘Zapovjednika’ logora koja je jedna od najkompleksnijih i najtežih uloga u filmu.

O ulozi, za sada, ne mogu da govorim detaljno. O tome ću vise moći da govorim kad film na proljeće uđe u predprodukciju i pred sam početak snimanja.

  • Koliko ste često u ovom regionu i pratite li filmove koji se ovde snimaju?

Svakih nekoliko mjeseci dolazim kod nas dole u region, jer mi često nude uloge u filmskim i televizijskim projektima koji se tamo snimaju. Kako u stranim, tako i u domaćim produkcijama. Drago mi je da je onaj dio Balkana postao atraktivan producentima i da je sve više posla za moje kolege iz regiona.

Moji roditelji žive u Republici Srpskoj tako da sam često dole prisutan, prije svega, zbog njih.

  • Pored Zafranovićevog filma koji su projekti na kojima trenutno radite u Americi?

Treba da radim jedan triler u Ohaju u kojem imam glavnu mušku ulogu, a koji mi je već dva puta odlagan zbog situacije sa koronom. Snimanje je pomjereno za mart sledeće godine. Upravo sam zavrsio svoju gostujuću ulogu u seriji Klan reditelja Slobodana Skerlića.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Banjaluka.net
Foto: Printscreen Instagram @jackdimich

YOU MAY LIKE