Chicago
72°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 11mph NE
Humidity: 75%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 1
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

NEDOVIĆ O POVLAČENJU IZ ORLOVA: Nisam se snašao u ulozi koju sam dobio, interes tima je na prvom mestu!

Nemanja Nedović neće biti deo reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Manili, to je sada i zvanično potvrđeno. Za sajt KSS, izneo je sve razloge zašto se oprašta pre vremena od nacionalnog tima, sa kojim se vratio sa Akropolis kupa.

Saopštene Nedovića objavio je sajt KSS.

–Moj odnos prema dresu, zemlji i reprezentaciji za koju sam igrao sa ponosom i bez ikakvih rezervi tokom cele karijere – nikada nije bio sporan. Zbog toga, i kako ne bi bio nikakvih mistifikacija u javnosti, osećam obavezu da objasnim zašto više neću biti deo reprezentacije koja ide na Svetsko prvenstvo. Pred sebe sam uvek postavljao najviše ciljeve, ali kako su pripreme koje sam dočekao kao i uvek sa radošću odmicale, uvideo sam da sam daleko od željenog nivoa forme, potrebnog za ovakvo takmičenje i za naš tim. Uz sve to, nažalost se nisam snašao u ulozi koja mi je dodeljena i samim tim nisam mogao da dam maksimalan doprinos nacionalnom timu. Pošto je interes reprezentacije i većine ispred bilo kakvog interesa pojedinca, svoje razmišljanje sam iskreno saopštio i selektoru Svetislavu Pešiću kome sam vrlo zahvalan na ukazanom poverenju. Momcima i selektoru želim svu sreću i mnogo uspeha na Svetskom prvenstvu i verujem da će nas obradovati.

Direktor srpskog nacionalnog tima Dragan Tarlać je nakon razgovora sa Nemanjom Nedovićem izjavio:

–Posle Akropolis kupa Nemanja Nedović je obavestio selektora Pešića i mene o svojoj odluci. Uz međusobno razumevanje i prihvatanje argumenata koje je izneo, prihvatili smo odluku Nedovića i to će biti veliki hendikep za našu reprezentaciji u izazovima koji su pred nama. Nemanji smo zahvalni na svemu sto je pružio reperezentaciji kako ovog leta, tako i u prošlosti. Njegova posvećenost dresu sa državnim grbom nikada nije bila upitna.

PROČITAJTE VIŠE:

NIKAD KRAJA PROBLEMIMA ZA ORLOVE: Srbija ide bez Nedovića na Mundobasket!

JOKIĆ ISPRED LEBRONA, KARIJA I EMBIDA: Srpski as dobio još jedno priznanje, evo o čemu je reč!

DEVOJKA IZ PRIJEPOLJA ZVEZDA MUNDIJALA: Golmanka Švedske odbila da igra za Srbiju, a evo i zašto!

Izvor: Sportal
Foto: Printscreen Instagram @sportal_srbija

YOU MAY LIKE