Chicago
63°
Clear
6:40 am6:45 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 7mph SE
Humidity: 78%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
MonTueWed
70/63°F
70/61°F
66/61°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

EMOTIVAN DOČEK SRPSKIH ATLETIČARKI: Boberić uz suze radosnice govorila o srebru, Mitrović presrećna bronzom!

Teodora Boberić i Aleksandrija Mitrović osvojile su srebrnu i bronzanu medalju u troskoku na Evropskom prvenstvu u atletici za juniore u Jerusalimu!

Po dolasku u Beograd, Teodora nije mogla da sakrije suze, pa je podelila utiske iz Jerusalima.

-Nemam reči, stvarno sam presrećna. Pogotovo sada, kada sam se vratila u Srbiju. Imam pomešane emocije, ali sam zadovoljna – počela je Boberićeva.

Što se tiče rezultata, ističe da je zadovoljna.

-Rezultat…Znala sam da mogu više. U prvoj seriji, rezultat 13.50 nije loš. Imala sam kasnije dva prestupa, a bila su dva stvarno odlična skoka. Srećna sam jer je medalja, medalja, ali rezultat je mogao da bude bolji.

Na aerodromu su je dočekali članovi porodice, te nije mogla da sakrije emocije.

-Doček je bio super i hvala svima na podršci. Zaista nemam reči. A, planovi za dalje. Ide pauza, pa ćemo videti – zaključila je ona.

Oduševljenje nije krila ni bronzana Aleksandrija Mitrović, koja je istakla da bez podrške ništa ne bi bilo moguće.

-Hvala vam svima na podršci. Ja stvarno da bez sve te podrške i vetra u leđa ovo ne bi bilo moguće. Znam da ljudi tako nabrajaju redom neke zahvalnice, ali ja stvarno od srca želim da zahvalim i treneru, i klubu i svim mojim prijateljima i porodici, i terapeutima i Savezu, i svima koji su učestvovali u ovome. Jako sam srećna. Stvarno, iako smo imali jako dugu noć putovanja, ali i dalje sam presrećna. Imam utisak kako i dalje treba da se slegnu utisci, ali sve je prošlo dobro. Uvek može bolje, i uvek ima prostora za bolje, ali to ćemo kasnije da nadograđujemo, moramo negde da počnemo – počela je Mitrovićeva, pa nastavila:

-Smatram da sam fizički bila u boljoj formi i boljem izdanju u kvalifikacijama. Definitivno sam očekivala lični rekord, ipak, očekivala sam i da će da me ponese atmosfera, i da će to sve odraditi svoj posao, ali eto, nije se dogodilo taj dan, ali biće drugih prilika. Sve u svemu, bilo je veoma uzbudljivo, i podrška publike je bila fantastična, zaista, atmosfera je bila nezaboravna. Zaista sam uživala.

Kada je reč o planovima, sezona i dalje traje.

-Moramo da vidimo sa trenerom prvo, ali mislim da neću završiti sezonu još, smatram da ću se takmičiti još par puta sigurno do septembra, onda ide mala pauza, tako da se tada spremamo za zimu, i pokušavamo da skupimo bodove za kvotu za seniorsko Evropsko prvenstvo sledeće godine. Budući da sam ja sada izlazna juniora, sledeća godina će definitivno biti novi izazov, jer je to velika promena, drastična, ulazimo u baš odrasli svet atletike, tako da biće izazova i jako sam uzbuđena povodom toga – zaključila je Mitrovićeva.

PROČITAJTE VIŠE:

SRBIJA SLAVI NOVO ZLATO: Adriana Vilagoš je šampionka Evrope u bacanju koplja!

NIKAD KRAJA PROBLEMIMA ZA ORLOVE: Srbija ide bez Nedovića na Mundobasket!

JOKIĆ ISPRED LEBRONA, KARIJA I EMBIDA: Srpski as dobio još jedno priznanje, evo o čemu je reč!

Izvor: Telegraf
Foto: Nikola Tomić

YOU MAY LIKE