Connect with us

Srbija

“IMA NEŠTO U TOJ SRBIJI”: Ovako svetske blogerke i solo putnice vide našu zemlju

Published

on

Srbija je jedna od najprijateljskijih destinacija za solo putnice, žene same mogu noću da šetaju po mračnim ulicama, jer opasnost vreba samo od dima cigareta i taksista koji ne uključuju taksimetar

Ne postoji sajt posvećen ženama koje putuju same po svetu, a da na njemu odgovor na pitanje “Da li je bezbedno putovati u Srbiju?” nije pozitivan.

Na “Trip Edvajzeru” iskustva solo putnica u Srbiji su pozitivna.

Na sajtu “Lonli planet” preporuka ženama koje planiraju da same vide Beograd glasi:

“Pored prolaznog interesovanja muškaraca za žene koje su same, putovanje po Srbiji je izuzetno jednostavno i lako.”

Lonli planet

Amerikanka Karen na svom blogu (www.wanderlustingk.com) piše da je čula da je provod u Beogradu fantastičan, ali su se njeni najbliži plašili kada je sama krenula u Srbiju.

Čim je stigla shvatila je da provod počinje u ponoć, da je hrana neverovatno ukusna, da je autobuski prevoz odlično organizovan, pa ne samo što se vozila po Beogradu, već je videla i nekoliko okolnih gradova. Karen piše da i stari i mladi govore engleski, a da je jedini problem – dozvoljeno pušenje u svim lokalima.

“Da li je Srbija bezbedna? Jeste! Jedini problem sam imala kada sam izašla sa drugaricom Srpkinjom, pa su nas častili pićem nepoznati muškarci, ali kultura je drugačija, svi te zovu da izađeš sa njima, svi su ljubazni i gostopirmljivi” – piše Karen.

Da je Srbija jedna od najprijateljskijih destinacija za solo žene smatra i Lejla (66) koja 50 godina putuje sama i svoja iskustva deli na popularnom blogu (www.women-on-the-road.com).

“Nema razloga za bilo kakav strah, osim opasnosti od pasivnog pušenja”

Lejla

Ovoj putnici se dopalo što atrakcije u Beogradu mogu da se obiđu pešice, a do najlepših delova Srbije se lako stiže međugradskim autobusima.

“Jela sam jeftino i baš dobro, jer je hrana tanjir da poližeš“, piše Lejla na svom blogu i ističe da nije videla samo jug Srbije, što je dobar razlog da se vrati.

Ovoj blogerki se najviše dopada mešavina ćirilice i latinice i piše da je posle nedelju dana provedenih u Beogradu imala utisak da je postala Beograđanka.

“Ima nešto u toj Srbiji, ali to “nešto” je teško objasniti. U jedno sam sigurna – vreme radi za Srbiju”, zaključuje Lejla.

TEKST: Večernje novosti/Serbian Times

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement