Connect with us

Srbija

IMA 94, A I DALJE VOZI: Deda Tika prošao sve preglede i produžio dozvolu! (FOTO)

Published

on

Tikomir Bešević iz Ivanjice definitivno je najstariji vozač u Srbiji, a i šire, jer iako ove godine puni čak 94 godine prošao je sve potrebne testove, preglede i ponovo produžio svoju vozačku dozvolu.

“Pre nego što mi produže dozvolu odem kod nekoliko lekara. Proveravaju mi vid, sluh, reflekse i sve ono što je potrebno da bi čovek vozio kola. Za dobrog vozača najvažnije je da poštuje sve propise i bude pažljiv u saobraćaju”, rekao je deda Tika za RINU.

Iako gazi devedesete on čita bez naočara i obavlja sve poslove koje rade ljudi i trideset godina mlađi od njega. Ceo život je radio i kaže da je zahvaljujući tome sačuvao zavidnu vitalnost.

“Vozački ispit sam položio pre više od 70 godina, a u svom vozačkom stažu ispod točkova je ostavljno na stotine hiljada kilometara, jer ga nije umaralo da vozi do Turske, Italije, Nemačke i Austrije. Ali, sad kad gazi desetu deceniju života ipak sam svestan da više nisađ mladić u najboljim godinama i za volanom provodim daleko manje vremena. Vozim samo kratke relacije”, kaže ovaj najstariji vozač u Srbiji.

Za svo vreme svoje vožnje ostao je kako kaže, veran samo kralju automobila – mercedesu.

“Tih davnih četrdesetih kad sam krenuo da vozim, prvo sam kupio pežoa, a posle mercedesa. Od kad sam prvi put seo u njega, proizvođača više nisam menjao. Za mene je mercedes neprikosnoven”, naglašava spretni vozač.

U Ivanjici svi dobro znaju Tikomira i njegov beli mercedes, a mnogi od njih su se sa njim i provozali.

Кolika je moć dobre frizure i šminke najbolje je pokazao mladi umetnik Aleksandar Dramićanin kada je svoju baku Miloratku, koja živi u jednom ivanjičkom selu, potpuno transformisao!

Posted by Serbian Times on Thursday, April 15, 2021

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement