Chicago, IL
54°
Clear
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 7mph S
Humidity: 82%
Pressure: 29.93"Hg
UV index: 0
8 am9 am10 am11 am12 pm
55°F
57°F
59°F
63°F
64°F
TueWedThuFriSat
45°F / 37°F
46°F / 36°F
50°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 2 years ago

By admin

ILON MASK PRETI: Tesla seli sedište iz Kalifornije!

Kompanija Tesla preseliće svoje sedište iz Palo Altoa u Kaliforniji, u Ostin u Teksasu, iako će nastaviti da razvija svoje proizvodne kapacitete u toj državi, saopštio je u četvrtak Ilon Mask, direktor kompanije za proizvodnju električnih automobila.

Na godišnjem sastanku deoničara Tesle, Mask, koji je još prošle godine rekao da se seli iz Teksasa u Kaliforniju, nije naveo kada će se to tačno dogoditi. U ranim danima pandemije, ulazio je u sukob sa zdravstvenim zvaničnicima u zalivu San Franciska koji su pokušavali da sprovedu karantin – obavezu ostanka kod kuće za sve koji nisu zaposleni u službama od nužnog značaja. Tada je zapretio da će preseliti operacije Tesle u Teksas ili Nevadu.

U četvrtak, međutim, Mask se pozvao na troškove stanovanja u San Francisku i okolini, zbog kojih je mnogim ljudima teško da kupe kuće, što dovodi do veoma dugog prevoza do posla.

Mask je, međutim, naglasio da to ne znači da napušta Kaliforniju i dodao da planira da proširi kompaniju u Frimontu, gde se proizvode Tesla modeli S,X,Y i 3, u nadi da će povećati broj proizvedenih automobila za 50%.

Ilon Mask se deoničarima obraćao iz fabrike Tesla automobila u Ostinu. Poslovni lideri iz Kalifornije pozdravili su saopštenje o proširenju proizvodnih kapaciteta u Frimontu ali i izrazili žaljenje zbog odluke o preseljenju sedišta Tesle, koje vide kao najnoviji znak problema kompanija da se razvijaju u Kaliforniji zbog cene stanovanja.

Prošle godine, tehnološki gigant Orakl odlučio je da preseli svoje sedište iz Silicijumske doline u Ostin, kako bi zaposlenima “pružio veću fleksibilnost.” Jedna od kompanija koje su i pokrenule Silicijumsku dolinu, Hjulit Pakard, takođe je najavila da će se preseliti u Hjuston.

Na sastanku deoničara, Mask je takođe istakao rekordne isporuke Tesla automobila ove godine, ali je primetio da je poremećaj u globalnom lancu snabdevanja doveo do nestašice kompjuterskih čipova, što je i dalje problem za kompaniju.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Glas Amerike
Foto: Printscreen YouTube / CNET Highlights

YOU MAY LIKE