Chicago
46°
Делимично облачно
6:57 am4:20 pm CST
Осећај: 39°F
Ветар: 15mph SW
Влажност: 61%
Притисак: 29.82"Hg
УВ индекс: 1
ПетСубНед
45/41°F
45/39°F
41/32°F

Published 2 godine ranije

By admin

ILON MASK POKREĆE NOVU MREŽU: Postojeće društvene platforme ograničavaju slobodu govora!

Većinski vlasnik i izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask ozbiljno razmatra pokretanje nove društvene mreže.

Mask je odgovorio na pitanje jednog korisnika Tvitera o tome da li bi razmotrio ideju o izgradnji platforme društvenog medija koji se sastoji od algoritma otvorenog koda i koji bi davao prioritet slobodi govora.

Mask je aktivni korisnik Tvitera, ali ovu platformu u poslednje vreme sve češće kritikuje. On je rekao da kompanija podriva demokratiju ne pridržavajući se principa slobode govora.

Njegov tvit dolazi dan nakon što je objavio anketu na Tviteru u kojoj je pitao korisnike da li veruju da se Tviter pridržava principa slobode govora, za koji je preko 70 posto glasalo “ne”.

“Posledice ove ankete će biti važne. Molimo vas da pažljivo glasate,” rekao je on u petak.

Ako Mask odluči da krene sa kreiranjem nove platforme, pridružio bi se rastućem portfelju tehnoloških kompanija koje se pozicioniraju kao zagovornici slobode govora i koje se nadaju da će privući korisnike koji osećaju da su njihovi stavovi potisnuti na platformama kao što su Tviter, Meta Platforme Fejsbuk i Instagram, ili Gugl i JuTjub.

Nijedna od novih kompanija, međutim, uključujući Truth Social Donalda Trampa, do sada nije dosegla popularnost vodećih platformi.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Printscreen YouTube / TED

YOU MAY LIKE