Chicago, IL
37°
Cloudy
5:59 am7:38 pm CDT
Feels like: 34°F
Wind: 7mph WNW
Humidity: 54%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
36°F
36°F
36°F
39°F
43°F
MonTueWedThuFri
64°F / 52°F
61°F / 37°F
43°F / 37°F
55°F / 46°F
57°F / 57°F

Published 2 years ago

By admin

ILON MASK PODRŽAO REPUBLIKANCE: Odrekla ga se transrodna ćerka zbog podrške konzervativnim zakonima

Transrodna ćerka Elona Maska podnela je zahtev za promenu imena u skladu sa svojim novim rodnim identitetom i zato što „više ne živi niti želi da bude povezana sa svojim biološkim ocem na bilo koji način“.

Zahtev za promenu imena i novi izvod iz matične knjige rođenih koji odražava njen novi rodni identitet podnet je Višem sudu okruga Los Anđelesa u Santa Moniki u aprilu, o čemu su nedavno preneli mediji.

Nekada Havijer Aleksander Mask, koji je nedavno napunio 18 godina, zatražio je od suda da promeni rod iz muškog u ženski, i da registruje novo ime – Vivijan Džena Vilson.

Njena majka je Džastin Vilson, koja se razvela od Maska 2008. godine.

O posebnoj svađi, ili nekoj vrsti nesporazuma najbogatijeg čoveka na planeti sa transrodnim detetom – za sada se ne znaju detalji.

PRATITE SE NAS I NA INSTAGRAMU:

Nema objašnjenja za razdor između Maska i njegove ćerke. Ni Muskov advokat ni Teslina kancelarija za medije nisu odmah odgovorili na Rojtersov zahtev za komentar.

Otprilike mesec dana nakon što je njegovo dete podnelo zahtev za promenu imena i pola, Musk je rekao da podržava Republikansku stranku, čiji izabrani predstavnici podržavaju niz zakona kojima se ograničavaju prava transrodnih osoba u državama širom zemlje.

„Apsolutno podržavam transrodnost, ali sve ove zamenice su estetske noćne more“, napisao je Mask na Tviteru 2020.

Izvor: Indeks.hr Foto: Wikimedia Creative Commons

YOU MAY LIKE